Saptamana trecuta, pe 20 octombrie, s-a sarbatorit in intreaga lume ziua mondiala a osteoporozei. Cu acest prilej Ministerul Sanatatii a anuntat ca deruleaza un program special de depistare, preventie si tratament.
Saptamana trecuta, pe 20 octombrie, s-a sarbatorit in intreaga lume ziua mondiala a osteoporozei. Cu acest prilej Ministerul Sanatatii a anuntat ca deruleaza un program special de depistare, preventie si tratament. Una din dou femei si unul din cinci brbați prezint in cursul vietii cel putin o fractura legata de osteoporoz. Anual se inregistreaza peste 40 000 de persoane afectate de aceast boal. Sunt cateva din datele statistice ale unei afecțiuni care a fost mult timp considerata ca o stare normal a varstnicilor neacordandu-i-se atenție.

Dar, osteoporoza poate fi tratata si mai ales prevenita cu succes. Cu cat boala este depistat intr-o faz incipient, cu atat eficienta interventiei va fi mai mare. Ministerul Sntții Publice deruleaza anual un program curativ de depistare și tratare a bolnavilor cu osteoporoz. Anul acesta sunt tratați gratuit 8100 de pacienți in 26 unitți sanitare din intrega țar. Sunt asigurate in spital și in ambulatoriu medicamentele specifice pentru tratamentul osteoporozei. Vom menține și in anul 2008 acest program foarte important și chiar vom incerca s il imbuntțim. Faptul c am obținut mai mulți bani pentru Sntate și in anul viitor ne d convingerea c o s și reușim. Cu ocazia Zilei Mondial a Osteoporozei vreau s transmit același mesaj pe care se bazeaz reforma in sntate: prevenția este cea mai important. Mergeți la medic pan nu este prea tarziu! Faceți analizele gratuite oferite de ctre Ministerul Snttții Publice și depistați din timp afecțiunile de care suferiți.
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri
Copiii din Turcia și Siria sunt în risc vital. Salvați Copiii România anunță un mecanism de ajutor imediat