Prea mult stres si munca. Simti ca nu mai atimp pentru tine si oboseala parca te cuprinde exact in momentele nepotrivite. A sosit clipa sa te rasfeti si in acelasi timp sa scapi si de stres.
Prea mult stres si munca. Simti ca nu mai atimp pentru tine si oboseala parca te cuprinde exact in momentele nepotrivite. A sosit clipa sa te rasfeti si in acelasi timp sa scapi si de stres.

Ce parere ai despre sauna? Daca nu ai fost pana acum ar fi cazul sa incerci, in mod sigur nu vei regreta.

Inainte de a merge la sauna tine cont si de cateva sfaturi:

- nu consuma alcool in ziua in care mergi la sauna
- nu manca foarte mult deoarece ti se poate face rau
- daca iei medicamente de genul tranchilizantelor este recomandat sa nu faci sedinte de sauna

La sauna se sta cate 15 minute si se face dus cu apa calda, apoi iar se revine pentru alte 15 minute. Se recomanda 3 astfel de sedinte. Daca mergi pentru prima oara nu sta foarte mult pentru ca ti se poate face rau. Daca simti ca ametesti imediat dupa sauna si daca starea se agraveaza este bine sa ceri sfatul unui medic. La iesire este important sa te hidratezi.

Caldura din sauna are un rol benefic pentru circulatie, mareste ritmul inimii, dilateaza vasele de sange, infrumuseteaza tenul (in mod sigur vei observa efectele dupa cateva sedinte de sauna), ofera pofta de viata si energie.

Si unul dintre cele mai importante beneficii este ca elimini prin transpiratie toxinele din organism.

Sauna este indicata si in cazuri de:

-leziuni musculare
-tensiune ridicata
-boli reumatismale

Nu este recomandata sauna daca suferi de una dintre afectiunile urmatoare:

-tumori
-epilepsie
-tulburari de circulatie cerebrala
-boli ale ficatului si rinichilor
-glaucom

Se poate merge la o sauna cu aburi aromatici. Uleiurile si plantele ajuta in diferite afectiuni si relaxeaza. In functie de problema si de recomandarea medicului vei stii ce anume ti se potriveste.

De asemenea, poti face sauna finlandeza. Erte de fapt o modalitate de a intra in sauna. Mai exact, se intra in sauna din timp, inainte de a se incalzi si nu cand deja este cald in interior. Depinde de la persoana la persoana si cum se acomodeaza corpul.

Acorda-ti cateva clipe de relaxare si rasfat si mergi la sauna. Un loc in care simti ca te deconectezi de orice fel de probleme si te retragi intr-o lume linistitoare si unica.

Sauna este perfecta pentru o zi geroasa si nu numai!
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri