Potrivit dr. Radu Constantiniu, medic primar urolog in cadrul Centrului Medical Focus, infectiile urinare netratate pot duce in timp chiar la distrugerea rinichilor, deoarece cistitele care recidiveaza duc la infectii tot mai mari, care pot cuprinde ureterele si chiar rinichii.

3. Nu luati medicamente fara prescriptia medicului

De multe ori se intampla sa luam medicamente la recomandarea prietenilor sau membrilor familiei, dar in majoritatea cazurilor acestea ne fac mai mult rau decat bine. Este si cazul infectiilor urinare, care se agraveaza daca luam medicamente necorespunzatoare.

4. Atentie la igiena intima!

Alegeti cu atentie produsele de igiena intima pe care le folositi. Multe pot irita uretra si pot duce la instalarea unei infectii. Folositi doar produsele testate dermatologic. Folositi lenjerie intima din bumbac pentru ca aceasta lasa pielea sa respire. Fibrele sintetice mentin umezeala, creand conditiile optime dezvoltarii infectiilor. Este necesara o igiena foarte stricta in zona perianala si intodeauna spalati-va in zona organelor genitale. Dupa urinare, stergeti-va de sus in jos intodeauna.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Boala zgarieturii de pisica – infectia cu Bartonella henselae

5. Duceti-va la baie la momentul potrivit!

Cand simtiti nevoia de a urina nu amanati momentul in care mergeti la toaleta. Abtinerea pentru perioade lungi de timp favorizeaza aparitia infectiilor urinare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri