Porumbul fiert, remediul delicios si energizant al verii

12:07, 23 Iulie 2010 publicat în Sanatate

Cu siguranta, porumbul este una dintre cele mai cunoscute si apreciate cereale, bucurandu-se de calitati terapeutice remarcabile. Fiert sau copt, este de un galben care gadila placut ochiul si de un gust dulceag, inconfundabil. In plus, este si destul de satios, oferind energie organismului.

Porumbul are si rol diuretic, fibrele din compozitia sa contribuind la reglarea tranzitului intestinal si la prevenirea bolilor digestive. Consumat in mod frecvent, porumbul duce la intarirea sistemului imunitar si la prevenirea cancerului de colon. Datorita faptului ca nu contine gluten, porumbul este indicat si in dieta celor care sufera de boala celiaca.

Atentie! Nu este tocmai recomandat consumul boabelor de porumb nepreparate, caci in stare cruda porumbul poate produce alergii. De asemenea, studiile recente arata ca porumbul modificat genetic poate avea repercusiuni drastice asupra organismului, afectand fertilitatea si ducand la imbolnavirea ficatului si a rinichilor. Evitati sa consumati porumb modificat genetic!

Citeste si:
Cum să te pregătești fizic și mental pentru naștere. Sfaturi de la...
Cum să te pregătești fizic și...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri