Se intampla uneori sau chiar mai des ca anumite persoane sa simta o stare disforica dupa incheierea actului sexual, sa fie tristi, indispusi ori chiar sa planga. In mod normal, aceasta stare este patologica daca actul sexual a fost initiat cu acordul ambilor parteneri si mai ales daca cei doi sunt implicati intr-o relatie stabila.

Iata ce trebuie sa faci pentru a scapa de disforia postcoitala:
- Incerca sa aflii cauza sau cauzele care iti dau acea tristete si nemultumire din finalul actului sexual;
- Odata identificate motivele, cauta inainte de toate sa ai incredere in tine. Daca neplacerile tin de partener/a, atunci gandeste-te ca nu este vina sa in totalitate, ci ai participat si tu la aceste intamplari prin alegerile pe care le-ai facut, caci ai accept sa-ti fie partenr/a. Daca motivele tristetii sunt indreptate catre tine, atunci cauta sa le rezolvi. Daca esti nemultumita de aspetul tau spre exemplu, cauta sa-ti imbunatatesti modul de viata. Nu cauta sa proiectezi responsabilitatea asupra partenerului sau asupra altor persoane, ci rezolva-le cu tine. Nu te grabi, Blaga spunea ca “Cea mai grea lupta este cea cu tine insuti”, asadar redobandirea bucuriei sexuale pote dura.


- Vorbeste despre ceea ce simti, descarcarea emotionala poate face minuni uneori. Discuta cu partenerul, cu cea mai buna prietena sau chiar cu terapeutul, asculta mai multe pareri, afla cum se simt altii.
- Stabileste ce vrei: o relatie stabila, vrei sa faci sex, dragoste, cum vrei sa faci, cum iti place, informeaza-ti partenerul despre aceste aspecte, chiar daca o faci intr-un mod discret. Nimeni nu poate ghici ce este in mintea ta de aceea trebuie sa dezvalui celuilalt aceste “mistere”.
- Incerca sa gasesti in fiecare act sexual motivele pentru care o faci si lucrurile care iti plac, fa tot posibilul sa uiti de nemultumiri.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy, suplimentul de sanatate by Kudika.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam:

Cum am invins eu sindromul premenstrual

6 boli feminine care afecteaza si barbatii

5 capacitati umane incredibile!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri