12:07, 6 Iulie 2010 publicat în Sanatate

Consumul moderat de bere, cu si fara alcool, nu provoaca o crestere in greutate si nici modificari in masa corporala.

Comunicat de presa

Consumul moderat de bere, cu si fara alcool, nu provoaca o crestere in greutate si nici modificari in masa corporala. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii spanioli din cadrul Consiliului Superior de Cercetari Stiintifice din Madrid. Cercetarea a fost prezentata astazi medicilor romani de catre dr. Ascensión Marcos la Conferinta Nationala de Medicina Familiei din Ploiesti.

Citeste si:
Șase metode simple pentru a stimula sistemul imunitar al copiilor...
Șase metode simple pentru a...

Studiul a fost realizat pe un grup de voluntari cu varste cuprinse intre 20 si 42 de ani, iar perioada experimentala a durat 10 saptamani, timp in care toti subiectii studiului si-au mentinut obiceiurile de viata si alimentatie. Singura modificare introdusa a fost cea referitoare la consumul de bauturi obisnuite si consumul de bere cu sau fara alcool.

In timpul primei saptamani, toti subiectii s-au abtinut de la orice consum de bauturi cu alcool. In urmatoarele patru saptamani si in mod aleatoriu, in functie de grupul in care au fost desemnati, au introdus in dieta obisnuita berea cu sau fara alcool, in cantitatea corespunzatoare unui consum moderat de alcool, si anume, 20-24 g/zi pentru barbati (2 pahare de bere de 330 ml) si 10-12 g/zi pentru femei (1 pahar de bere de 330 ml).

Printre alti parametrii, cercetatorii au analizat modificarea greutatii, procentul de grasime corporala si indicele de masa corporala ajungand la concluzia ca nu se produc modificari ale acestora. De asemenea, s-a realizat o analiza a dietei si a activitatii fizice realizate de subiecti in perioada de studiu si s-au realizat masuratori ale pliurilor cutanate si circumferintelor corporale. „Masuratorilor antropometrice au stabilit ca un consum moderat de bere, cu sau fara alcool, nu modifica circumferinta bratului, taliei si soldului; nu s-au inregistrat modificari semnificative in pliurile cutanate”, a declarat dr. Ascensión Marcos, cercetator, Director al Grupului de Imunonutritie al Departamentului de Metabolism si Nutritie din cadrul Consiliului Superior de Cercetari Stiintifice.

Citeste si:
Noua colectie BLISSFUL GREEN: Primește natura în viața ta!
Noua colectie BLISSFUL GREEN:...

Alte beneficii ale consumului moderat de bere

Fabricata din ingrediente naturale (apa, orz, hamei si drojdie), berea este o bautura care face parte dintr-o alimentatie si un stil de viata echilibrat. Apreciata pentru prospetimea si efectele sale revigorante, berea are un rol important in calitatea vietii consumatorilor. Multe din cercetarile realizate pana acum mai arata ca berea consumata in cantitati moderate are efecte benefice asupra multor aspecte legate de sanatate, inclusiv asupra reducerii riscului de boli cardiovasculare, diabet, osteoporoza etc. (Sursa: „Beneficiile consumului moderat de bere. Un compediu al literaturii stiintifice”, editia a 4-a, retiparita in 2010).


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri