5 Iulie 2023 publicat în Sanatate 25 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Care este diferența dintre prebiotice și probiotice, care sunt beneficiile lor și unde găsim cele mai bune surse naturale

Probioticele

Probioticele sunt alimente (sau suplimente) care conțin bacterii vii în cantități suficiente pentru a oferi un beneficiu pentru sănătate. Când mănânci alimente care conțin probiotice, acestea ajung în intestine, unde există literalmente un ecosistem de bacterii care lucrează din greu pentru menține sănătatea intestinală și a întregului organism bine. Numărul bacteriilor benefice intestinale pe care organismul uman le găzduiește se ridică la aproape 50 de trilioane.

Acest ecosistem delicat de bacterii se numește flora intestinală sau microbiom intestinal. Într-o situație ideală, microbiomul tău intestinal ar trebui să fie alcătuit dintr-o mare varietate de bacterii bune, deoarece toate joacă roluri diferite în menținerea sănătății. Consumul de alimente vegetale vă ajuta să vă asigurați că aveți suficiente bacterii bune.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ceaiul de mentă - Beneficii și proprietăți pentru sănătate! Aromă, savoare și terapie într-o singură ceașcă de ceai Care este diferența dintre un brad artificial ieftin și un brad de lux cu ace 3D de pe BraziCraciun.net Patru lucruri pe care să le știți atunci când alegeți anvelopele

La un capăt, există microbi care îți susțin sănătatea. La mijloc sunt câteva bacterii neutre care nu te afectează prea mult, iar la celălalt capăt, există câteva microorganisme care pot fi dăunătoare, mai ales dacă încep să prospere.

Când întâmpinați o întrerupere sau un dezechilibru, lucrurile pot deveni periculoase. O schimbare a microbiotei tale intestinale poate duce la ceva numit disbioză și care poate determina ca sistemul imunitar să devină hipersensibil la unii oameni. Acest lucru poate declanșa unele simptome GI comune, cum ar fi diaree, dureri abdominale și balonare, printre altele. (Desigur, „normal” este super individualizat, iar ceea ce este sănătos pentru o persoană poate fi diferit de ceea ce este pentru altul.)

Cum au devenit Măștile cu LED fântâna tinereții? Citate despre timp care îți pot schimba percepția asupra călătoriei umane pe pământ. Reflecții asupra vieții Citate care inspiră, înfrumusețează și vindecă. Oferă aceste gânduri oamenilor dragi din viața ta

De aceea, echilibrul în compoziția microbiomului intestinal este atât de important. O varietate mai mare de microorganisme înseamnă că, corpul dumneavoastră va fi probabil mai bine echipat pentru a lupta împotriva agenților patogeni dăunători. Cât despre ce poate ajuta cu această reechilibrare? Acolo probioticele și-au câștigat o reputație bună.

Prebioticele

Prebioticele sunt fibre care hrănesc bacteriile intestinale sănătoase și sunt importante în menținerea unui sistem digestiv echilibrat. Ele pun bazele pentru ca probioticele să înflorească.

Prebioticele includ alimente bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale, fasolea și leguminoasele, fructele și legumele. Inulina este un prebiotic și un tip de fibre solubile.

Cum să obții un ten sărutat de soare cu ajutorul machiajului? Cum să-l înveți pe cel mic să prioritizeze lucrurile cu adevărat importante în viață Opera Națională București și Musicals prezintă: Shrek, Musicalul

Este important să hrănim bacteriile bune din intestin cu multe prebiotice. Ele sunt descompuse de bacteriile bune în acizi grași cu lanț scurt. Acizii grași cu lanț scurt ajută la menținerea sănătoasă a mucoasei intestinului, care a fost asociată cu reducerea inflamației, absorbția crescută a nutrienților din alimente, imunitatea îmbunătățită, starea de spirit mai bună și poate proteja împotriva cancerului intestinal.

Pentru un intestin sănătos și fericit, încercați să includeți atât probiotice, cât și prebiotice în dieta dumneavoastră în fiecare zi. Poate face o mare diferență pentru intestinul dumneavoastră aproape imediat, cu cercetările care arată că schimbarea dietei vă poate îmbunătăți sănătatea intestinală în doar câteva zile.

Cum alegem corect butașii de trandafiri pentru grădină De pe Broadway la București: Shrek Musicalul are premiera pe 8 și 9 iunie la Sala Palatului. Horia Brenciu și Dan Helciug Musicalul Shrek revine la Opera Națională București, pe 19 și 20 decembrie, cu Dan Helciug în rolul capcăunului simpatic

Surse naturale

Probioticele sunt disponibile în anumite alimente care conțin culturi vii, cum ar fi:

  • Chefir;

  • Kombucha;

  • Miso;

  • Varză murată;

  • Brânză cu mucegai;

  • Pâine cu maia;

  • Iaurt;

  • Murături;

  • Kimchi.

Alimentele probiotice sunt, în general, bune pentru majoritatea dintre noi și reprezintă un plus sănătos pentru dietă, iar persoanele cu un sistem imunitar sănătos pot lua de obicei suplimente probiotice fără efecte secundare.

Cu toate acestea, dacă aveți probleme de sănătate care ar putea însemna că sistemul dumneavoastră imunitar este compromis, cel mai bine este să vă consultați cu medicul dumneavoastră de familie înainte de a introduce un supliment în dieta dumneavoastră.

De asemenea, deoarece probioticele sunt clasificate mai degrabă ca alimente decât ca medicamente, eficacitatea lor este posibil să fie redusă, deoarece nu trebuie să fie supuse acelorași teste robuste pe care le fac medicamentele. Unele studii mici au arătat că multe dintre bacteriile din unele produse probiotice (în principal băuturi probiotice) de pe piață sunt ucise de acidul din stomac și nici măcar nu ajung în intestine.

Shrek, detalii în premieră din culisele celui mai așteptat musical al anului. La ce ar trebui să se aștepte publicul? INTERVIU Simona Gherghe: În parentingul conștient, nu există pedepse, dar asta nu înseamnă că nu trebuie stabilite limite și reguli. Care este cel mai valoros lucru pe care vedeta TV îl oferă copiilor săi 8 lucruri pe care le poți face pentru a începe ziua de lucru într-o notă pozitivă

Prebioticele sunt prezente în alimentele bogate în fibre, cum ar fi fructele, legumele și cerealele integrale. Unele surse bune de prebiotice includ:

  • Mere;

  • Sparanghel;

  • Banane;

  • Orz;

  • Rădăcină de cicoare;

  • Verdețuri;

  • Usturoi;

  • Ovăz

  • Ceapă;

  • Soia;

  • Grâu.

Beneficii

Probioticele pot fi utile pentru persoanele cărora li s-a prescris un tratament cu antibiotice, care acționează prin eliminarea bacteriilor rele (precum și a unora dintre cele bune) din corpul dumneavoastră în timp ce luptă împotriva infecțiilor.

Există destule dovezi că administrarea de doze mari din unele probiotice poate ajuta la prevenirea diareei asociate antibioticelor la copii și poate reduce riscul de a dezvolta anumite infecții la adulți.

Medicul dumneavoastră vă poate sfătui în acest sens. Unii oameni cu sindromul intestinului iritabil raportează, de asemenea, că administrarea de probiotice este benefică pentru reducerea flatulenței și balonării.

Clementinele: beneficii, calorii și diferența față de mandarine  Avon pornește campania Friends vs. Followers în liceele din România, odată cu lansarea parfumului TTA Everlasting Concursul Demonstrativ de Atelaje: Eleganță și precizie

Prebioticele pot susține un intestin sănătos, servind drept hrană pentru bacteriile prietenoase din intestin. Ele ajută digestia și pot sprijini tratamentul mai multor tulburări digestive cronice. Există mai puține cercetări despre prebiotice decât despre probiotice.

În ultimele decenii, mai multe studii au subliniat beneficiile pentru sănătate ale prebioticelor, printre care:

  • Prevenirea deteriorarea provocata de patogeni sau modularea sistemului imunitar;

  • Îmbunătățirea funcției de barieră intestinală;

  • Scăderea populației de bacterii dăunătoare;

  • Reducerea nivelului lipidelor din sânge sau a efectelor asupra rezistenței la insulină;

  • Îmbunătățirea sănătății mintale, inclusiv metaboliții care influențează funcția creierului, energia și cogniția;

  • sănătate mai bună a oaselor.

Prebioticele se găsesc în multe fructe și legume, în special în cele care conțin carbohidrați complecși, cum ar fi fibrele și amidonul rezistent.

Corpul nu poate digera acești carbohidrați, așa că ei trec prin sistemul digestiv pentru a deveni hrană pentru bacterii și alți microbi și pentru a-i ajuta să-și facă treaba. Până în prezent, nu au fost raportate efecte secundare grave după consumul majorității prebioticelor.

Foto Sdecoret / Shutterstock, G-Stock Studio/ Shtterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri