Varfurile despicate pot anunta un deficit proteic, iar parul care are un ritm de crestere foarte lent poate trada un aport insuficient de proteine, zinc si vitamine ca A si C. De asemenea, parul uscat si casant poate ascunde o infectie in organism, scaderea imunitatii cu lipsa de vitamina C, o anemie sau un deficit de zinc.

Matreata
In cele mai multe cazuri matreata este provocata fie de o infectie specifica a scalpului (se recomanda consultul dermatologului), fie stresul excesiv care determina un dexechilibrul la nivelul secretiei glandelor cutanate ale scalpului.

Varfuri despicate
Adesea este implicat un deficit proteic. Consumati mai multa carne de peste si pui, dar in preparate care evita prajirea.

Par subtire
Stresul poate duce la subtierea parului prin cresterea adrenalinei, dar totodata parul se poate subtia si in premenopauza. In general hormonii de stres (cortizol, adrenalina) determina subtierea parului.

Scalp iritat

Scalpul iritat, care determina si aparitia unor mancarimi sau usturimi este cauzat fie de o infectie, fie de consumul exagerat de grasimi nesanatoase si de dulciuri asociate cu grasimi (prajituri, creme, sosuri, frisca etc.).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

O dieta echilibrata si sanatoasa, care include lacatate, cereale, legume, fructe si carne de pui, curcan sau peste asigura un aport de nutrienti suficient pentru pastrarea sanatatii. Se recomanda sa consultati medicul dermatolog atunci cand va confruntati cu probleme de sanatate ale parului.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

3 trucuri naturale pentru stralucirea delicata a parului

Ingrijirea naturala a parului

Mici secrete despre par


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri