12:04, 8 Aprilie 2010 publicat în Sanatate

Varfurile despicate pot anunta un deficit proteic, iar parul care are un ritm de crestere foarte lent poate trada un aport insuficient de proteine, zinc si vitamine ca A si C. De asemenea, parul uscat si casant poate ascunde o infectie in organism, scaderea imunitatii cu lipsa de vitamina C, o anemie sau un deficit de zinc.

Adesea oamenii apeleaza la produse de uz extern cand au probleme privind sanatatea parului. Insa, de cele mai multe ori, aceste probleme sunt generate de lipsa unor nutrienti, de curele de slabire, stresul excesiv, dezechilibre hormonale etc.

Care sunt cauzele care duc la afectarea sanatatii parului?

Citeste si:
Beneficiile uleiului de măsline asupra pielii
Beneficiile uleiului de...

Cauzele care duc la afectarea sanatatii parului pot fi atat interne, cat si externe:
- Expunerea exagerata la soare sau frigul excesiv;
- Folosirea produselor de ingrijire a parului inadecvate;
- Carenta unor vitamine si minerale;
- Stresul intens;
- Cresteri de andrenalina;


- Diferite infectii ale scalpului;
- Boli ale organismului acute sau cronice;
- Dezechilibre hormonale, in special tiroidiene;
- Inaintarea in varsta;
- Factorul genetic;
- Sarcina;
- Menopauza etc.

Ce spune parul despre sanatatea ta?

Citeste si:
Psihologia culorilor: Proprietățile psihologice ale celor 11 culori...
Psihologia culorilor:...

Anumite afectiuni sau dezechilibre determina schimbari la nivelul parului, unghiilor si pielii. Stiati ca ultimul loc unde sunt cedati nutrienii dupa ce a fost “hranit” intregul corp este reprezentat de piele? Astfel pielea si respectiv anexele pe care le hraneste (par si unghii) sunt primele care sufera la cel mai mic deficit de nutrienti sau disfunctii ale organismului.

Caderea parului
Caderea parului poate fi provocata de lipsa indelungata a unor nutrienti sau proteine, de anemie, de unele dezechilibre hormonale atat ale hormonilor sexuali, cat si a celor tiroidieni, hipofizari sau chiar suprarenalieni, scaderea imunitatii, o afectiune infectioansa sau chiar o infectie a scalpului. Factorul genetic este si el implicat in caderea parului. Se recomanda consultul unui dermatolog.

Parul care creste lent
Probabil ca nu aveti un aport suficient de proteine, zinc si cateva vitamine ca A si C. De asemenea, poate fi vorba de o afectiune a tiroidei sau a altei glande endocrine.

Parul gras si sclapul solzos
Prezenta unor cruste la nivelul scalpului si ingrasarea rapida a parului are la baza de fapt o avitaminoza A, ci nu este neaparat legata de frecventa spalarilor pe cap, asa cum se zvoneste.

Parul uscat si casant
Adesea ascunde fie o infectie in organism, fie scaderea imunitatii cu lipsa de vitamina C. Consumati mai multe fructe acre si legume. Mai poate ascunde o anemie sau un deficit de zinc.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri