Detoxifierea si curatarea organismului dupa Paste

12:04, 7 Aprilie 2010 publicat în Sanatate

Dupa sarbatorile pascale, pentru purificarea organismului si eliminarea toxinelor acumulate in timpul festinelor, este necesara o curatenie generala a organismului. Se recomanda de aceea o dieta bazata pe alimente crude, neprocesate, salate din cruditati, cat mai multe fructe, sucuri naturale dar si lactate precum iaurt sau chefir.

Odata cu trecerea sarbatorilor care au adus cu sine lumina si voie buna in suflet, dar si surplus de mancare mai mult sau mai putin sanatoasa, este momentul sa iei in considerare o curatenie generala a organismului. Acesta a muncit din greu, facand ore suplimentare si incercand sa asigure o buna functionare a eliminarii excesului acumulat in aceasta perioada. Nu este nevoie sa trecem la cure de infometare sau diete drastice, este nevoie doar sa urmam cativa pasi simpli care ne vor pune pe picioare in cel mai scurt timp cu minim de efort.

Detoxifierea organismului este indicata de doua ori pe an, astfel vei ajuta corpul sa lupte mai usor cu factorii nocivi exteriori, sa se debaraseze de surplusul care ii ingreuneaza functionarea optima, sa previi problemele tranzitului intestinal lent si totodata sa scapi de bagajul catorva kg inutile.

Ce presupune o detoxifiere eficienta?

Citeste si:
COSMETIC PLANT lansează 6 produse noi ce au la bază extract de...
COSMETIC PLANT lansează 6...

In primul rand, principalul scop este acela de a accelera arderile interne in vederea eliminarii toxinelor din organism. Tocmai de aceea este la fel de important sa tinem cont si de “intrari” in aceeasi masura in care o facem cand vine vorba de eliminarea lor. De asemenea, o detoxifierea completa vina sa combata constipatia si radicalii liberi din organism si sa fluidizeze circulatia sangelui.

De ce este necesara detoxifierea organismului?

Citeste si:
Lidl România, în parteneriat cu rețeaua Băncilor pentru Alimente,...
Lidl România, în parteneriat...

Din cauza faptului ca suntem bombardati de pretutindeni cu factori nocivi organismului, atat din mediul extern cat si din cel intern, se pune mai mult ca niciodata problema curatarii “masinariei”. Si din moment ce aplicam acelasi principii cand vine vorba despre locuinta noastra, de ce nu am face-o si cand vine vorba despre sanatatea organismului?

Micile excese facute cu ocazia Pastelui pot cauza probleme nu numai persoanelor care sufera de un tranzit intestinal lent sau intampina dificultati in ceea ce priveste arderile sau metabolismul. Mediul exterior prezinta suficiente tentatii nocive. Incepand de la alimente grase si modul in care le preparam, E-urile din produsele de consum pe care le cumparam zilnic, medicamentele, substantele toxice, poluarea – toate acestea pun o povara asupra fragilului nostru mecanism. Insa si organismul poate produce radicali liberi si deseuri iar daca acestea sunt depozitate si nu se elimina corect duc inevitabil la ingreunarea functiilor sale.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri