Precum in Tara Minunilor ciupercile aveau dimensiuni impresionante, copacilor nu li se vedea varful, insectele erau imense, la fel se intampla uneori si in viata unor oameni, in viata lor reala! Acest sindrom este o boala cu caracter temporar, apare in anumite situatii, in general debuteaza cu migrene puternice si este asociata cu consumul anumitor droguri.

3. Sindromul „Alice in Tara Minunilor”

Precum in Tara Minunilor ciupercile aveau dimensiuni impresionante, copacilor nu li se vedea varful, insectele erau imense, la fel se intampla uneori si in viata unor oameni, in viata lor... reala! Acest sindrom este o boala cu caracter temporar, apare in anumite situatii, in general debuteaza cu migrene puternice si este asociata cu consumul anumitor droguri (sunt si medicamente halucinogene, ca unele somnifere de exemplu). Cert este ca acesti pacienti, uneori, prezinta o perceptie distorsionata asupra lumii inconjuratoare, vazand lucrurile mai mari (macroscopie) sau mai mici (microscopie). Acest sindrom poate sa mai apara si in cazul unor traumatisme cerebrale sau in cadrul delerium tremens, caz in care pacientul are nevoie de ingrijire medicala imediata.

4. Sindromul pielii albastre


Acest sindrom pare a fi mai mult o mutatie genetica, pigmentarea pielii insa nu este complet elucidata. Ca si in boala albastra (de natura cardiaca) se poate considera ca ar fi o anumalie a circulatiei subcutanate, insa pacientii (daca ii putem numi astfel) nu prezinta vreo boala de fond, ei traind in medie 80 de ani. Boala a debutat in randul membrilor unei familii ce a trait a trăit în Troublesome Creek, Kentucky, pana in anii ‘60. Acestia au trait in medie 80 de ani fara a fi afectati de o boala serioasa, singura anomalie fiind culoarea albastra a pielii. Un alt fapt ce denota ca la baza acestui sindrom ar sta o mutati este faptul ca aceste caracteristici de culoare a pielii au fost transmise la urmasi, deci sindromul are caracter genetic. Acesti oameni au pielea albastra, indigo sau chiar mov.

5. Boala vampirilor

Numele bolii a fost asociat cu manifestarile vampirilor, insa nu va speriati, nu este vorba despre hrana acestora! Ci doar despre sensibilitatea lor la soare! Astfel pacientii care sufera de aceasta boala prezinta o sensibilitatea cutanata crescuta fata de lumina solara, pielea lor avand caracteristici aparte. Ei trebuie sa evite expunerea la soare pentru ca altfel pielea lor incepe sa se umfle si sa capete arsuri grave! Pentru ca simptomele amintesc de una din “calitatile” vampirilor boala a capatat acest nume.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Ce ai voie sa mananci seara?

DASH - dieta care scade tensiunea

Cum alegi metoda contraceptiva potrivita


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri