24 Ianuarie 2019 publicat în Sanatate 5 share-uri

Unghia încarnată este o problemă dureroasă, care afectează de obicei degetul mare de la un picior sau de la ambele.

“În cazul în care unghia încarnată nu răspunde la tratamentele la domiciliu și își face apariția infecția, este indicată vizitarea unui medic specialist, pentru a preveni complicațiile și pentru a ameliora simptomele. În acest stadiu, o alternativa de tratament o reprezintă corecția​ ​chirurgical​ă, care impune înlăturarea parțială a unghiei și distrugerea unei porțiuni mici a matricei unghiale”, explică domnul doctor Laurențiu Vladau.

Îndepărtarea parțială a unghiilor implică numai îndepărtarea bucății de unghie care a “săpat” în piele. În timpul îndepărtării parțiale a unghiilor, părțile laterale ale unghiei sunt tăiate astfel încât marginile să fie complet drepte. O bucată de bumbac va fi plasată sub porțiunea rămasă liberă pentru a preveni o recidivă. În unele cazuri, medicul poate aplica o substanță chimică (fenol) pe pielea de sub unghie, pentru a preveni creșterea ei.

Mai rar, pentru a evita recidiva, se poate ajunge la matricectomie – o procedură care presupune îndepărtarea definitivă a porțiunii cu probleme din matricea unghiala.

Riscuri

Dacă este lăsată netratată, o infecție a unghiei încarnate poate evolua într-o infecție la nivelul osului, care mai departe favorizează apariția de ulcerații la nivelul piciorului, răni deschise și pierderea fluxului de sânge în zona infectată. Lezarea și moartea țesutului la locul infecției sunt posibile. O astfel de infecție poate prezenta riscuri și mai mari pentru persoanele care suferă de diabet.

Foto homepage: FotoDuets /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri