Sângerarea gingiilor la periaj nu este doar un motiv de disconfort, ci uneori chiar și un semn al unor alte probleme mai serioase de sănătate.

Comunicat de presă

Atunci când ne gândim la sănătatea dentară primele lucruri care ne vin în minte sunt îngrijirea dinților și prevenirea apariției cariilor. Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont în cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, spune că o atenție la fel de mare trebuie acordată și gingiilor, sângerarea lor la periaj fiind nu doar un motiv de disconfort, ci uneori chiar și un semn al unor alte probleme mai serioase de sănătate.

În cele mai multe cazuri, gingiile umflate și sângerânde reprezintă un semn de gingivită, o problemă întâlnită frecvent și care poate fi tratată relativ simplu. În alte cazuri, sângerarea gingiilor poate fi un semn al unui stil de viață mai puțin sănătos sau, din păcate, un simptom al unor afecțiuni mai grave, cum ar fi diabetul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser

Gingivita

Sângerarea gingiilor poate fi un semn de gingivită, o afecțiune frecventă și nu foarte gravă a gingiilor, cauzată de acumularea de placă bacteriană. “În cazul gingivitei gingiile se vor prezenta iritate, roșii și umflate, sângerând la periaj. Problema poate fi tratată relativ ușor, printr-o igienă dentară mai riguroasă: periaj de cel puțin două ori pe zi, folosirea de apă de gură și ață dentară și, bineînțeles, vizite regulate la medicul dentist”, recomandă specialistul ortodont.

O tehnică incorectă de periaj

În încercarea de a păstra sănătatea dinților, unele persoane pot avea o tehnică de periaj mult prea agresivă pentru gingii, care sunt făcute din țesut delicat.

“Indiferent dacă se optează pentru o periuță de dinți manuală sau electrică, este recomandată alegerea uneia cu peri moi și cu capete rotunjite. Pentru a curăța eficient dinții și gingiile sunt indicate în timpul periajului mișcările blânde, circulare, pentru a evita iritarea gingiilor și, implicit, senzația de durere, sângerarea sau chiar retracția gingivală”, spune doamna doctor Mihaela Dan.

Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Consumul de tutun

Utilizarea țigărilor și a altor produse din tutun poate fi extrem de dăunătoare pentru sănătatea gingivală. Studiile arată că fumatorii au mult mai multe șanse de a dezvolta boli ale gingiilor, favorizând sensibilitatea lor și chiar sângerarea la periaj.

Deficiența de vitamina C și K

Inflamarea și sângerarea gingiilor pot fi un efect al lipsei vitaminelor C și K. Vitamina C ajută țesuturile să se vindece și întărește oasele și dinții, în vreme ce vitamina K ajută la coagularea sângelui și protejează oasele. În cazul în care dieta nu asigură un aport suficient din aceste vitamine sau organismul nu le absoarbe bine, poate apărea sângerarea gingiilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri