Cerealele reprezinta cel mai important element al alimentatiei umane datorita amidonului, un carbohidrat complex, cu absorbtie lenta ce asigura energia necesara functionarii organismului. Ele contin de asemenea fibre solubile si insolubile, proteine, minerale (calciu, fier, zinc), vitamine (grupul de vitamine B si vitamina E) si antioxidanti

Musli si cerealele de mic dejun din comert sunt foarte bogate in zahar rafinat sau miere, asadar trebuie consumate cu moderatie. Continutul in grasimi al cerealelor de mic dejun este foarte mic, deci variantele fitness cu 0% grasimi nu reprezinta o economie substantiala de calorii, asa cum variantele cu ciocolata nu sunt mult mai calorice. Alegeti dupa criteriul gust, pentru ca aportul de energie e aproximativ acelasi!

Trebuie sa aveti in vedere faptul ca painea graham, painea prajita si mamaliga au acelasi aport caloric, iar sticks-urile, covrigeii, crackers-urile, pufuletii si popcornul au multe grasimi (margarina sau ulei), deci fac parte din categoria produselor de patiserie care trebuie evitate. Deoarece carbohidratii lenti sunt esentiali in alimentatie, din cantitatea minima de 100g de glucide pe zi, cel putin jumatate trebuie sa provina din cereale. Zilnic trebuie sa consumam 3 portii de cereale (paine, orez, paste fainoase, mamaliga, cereale de mic dejun).”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Pentru a afla mai multe informatii cu privire la regulile unei alimentatii sanatoase puteti consulta ghidul de nutritie al dr. Mihaela Bilic, “Traiesc, deci ma abtin” si cu siguranta calitatea vietii dumneavoastra va fi substantial imbunatatita.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri