Pentru ca Revelionul inseamna nu numai voie buna ci si o masa copioasa, avem tendinta sa exageram atat in pregatiri cat si in alimentatie. Aceasta este perioada tulburarilor alimentare, a eruptiei urticariilor, a alergiilor, a toxinfectiilor alimentare, a indigestiilor sau a altor probleme ce intervin la nivelul tractului digestiv, iar toate acestea se datoreaza faptului ca in general oamenii gasesc in sarbatori placerea de a manca mult si nesanatos.

In cazul in care vi se face greata, nu procedati dupa vechiul si nesanatosul obicei al provocarii vomei prin introducerea degetelor pe gat. Organismul are propriul sau ritm, iar daca este necesara voma, atunci aceasta va fi naturala, nu provocata. Prezenta lichidelor acide din stomac pe esofag si in cavitatea bucala sunt foarte nocive, este de stiut spre exemplu ca refluzul gastro-esofagian are risc oncogen major.

In cazul in care observati pete pe piele sau alte perturbari ale starii de sanatate, indicat este sa va prezentati medicului.

Nu exagerati cu bauturile alcoolice, nu este mai frumos sa va amintiti ce frumos ati petrecut, ci nu sa va povesteasca alte persoane?

Sa aveti Un Revelion frumos si... sanatos!

Sursa: Healthy.ro.

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Stress versus frumusete

Sarbatori, stres si o boala dermatologica

Epilarea cu ceara favorizeaza aparitia varicelor


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri