Sa avem o alimentatie echilibrata e o necesitate, dar si o provocare in zilele noastre. Programul incarcat si stresul sunt factorii importanti care influenteaza ce, cum si cand mancam. Dar ce inseamna o alimentatie echilibrata?

„ O alimentatie echilibrata are la baza 5 principii:
• ECHILIBRU - respectarea proportiilor de grasimi, proteine si glucide (carbohidrati), vitamine si minerale, antioxidanti),
• MODERATIE, dar nu abstinenta (fara excese de zahar, sare sau grasimi). Dupa cum stiti si alcoolul are multe calorii. Iata un nou motiv sa-l consumam rar si cu moderatie.
• VARIETATE - evitarea monotoniei alimentare ,
• CONTROL CALORIC - un aport energetic adecvat nevoilor individuale, pentru a asigura o greutate corporala optima,
• PERSONALIZARE - fiecare dintre noi avem nevoi specifice de vitamine, fibre, minerale, etc, pentru a ne mentine sanatosi.
Pe langa aceste 5 principii trebuie sa avem grija sa integram in dieta noastra 5 grupe de alimente:
• carne, produse din carne, peste, oua;
• lactate (mai rar branzeturi grase si sarate);
• legume si fructe;
• cereale si fainoase.”
ne explica Luiza Pirvu, medic specialist nutritionist.

Lactatele sunt, in special, o sursa excelenta de calciu si proteine!

“Asa e, insa atentie la grasimi! Unele alimente pot contine procente mari de grasimi ( pana la 45%) si un numar ridicat de calorii (chiar si > 400 kcal/ 100 g). De aceea consider ca lactatele degresate sunt o optiune excelenta pentru re-echilibrarea dietei si au un gust la fel de bun. De exemplu. iaurtul dietetic (0% grasimi), recomandat de multe ori in dietele de slabit, poate fi consumat nu doar cand suntem la regim, dar si daca vrem sa ne pastram greutatea. Este usor de digerat, se poate “asorta” in diverse combinatii, aduce putine calorii si e bogat in proteine. De exemplu, gama de iaurt Danone Dietetic are un aport de proteine care variaza intre 3,3 % (sortimentul de baut) si 4,2% (sortimentul de mancat cu lingurita), proteine de foarte buna calitate, continand toti aminoacizii esentiali.” completeaza doamna doctor Pirvu.

In aceeasi gama de iaurt, Danone Dietetic vine cu o noutate: iaurt cu 0% grasime si bucati mari de fructe.

Doamna Doctor Pirvu continua “Desi contine zaharuri, comparat cu orice alt desert este o optiune foarte buna. Aportul de calorii este redus, sub 100 per portie! Calitatea produselor Danone Dietetic, oferta variata si gustul foarte bun m-au convins ca produsele din gama Danone Dietetic sunt potrivite pentru o dieta echilibrata pe termen lung.”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri