Pentru a avea brate frumoase, ferme, noi va propunem o serie de exercitii care au menirea de a va tonifia musculatura, de a reduce tesutul gras (care se impregneaza si printre fibrele musculare) si de a da o forma dorita bratelor.

Exercitiu: faceti ridicari si coborari in numar de minim 10.

Exercitiul 3

Acest exercitiu tonifica atat tricepsii brahiali cat si musculatura laterala a toracelui. Pozitie: in picioare, spatele drept, privirea inainte.

Exercitiu: cu o gantera in mana (minim 3 kg) veti efectua ridicari pe verticala cu bratul respectiv.

Exercitiul 4

Pozitie: in picioare, cu bratele ridicate deasupra capului, tinand o gantera.

Exercitiu: faceti ridicari si coborari ale bratelor, pe verticala, miscand in special antebratele, minim 20.

Exercitiul 5

Va trebui sa acordam atentie si mobilitatii bratelor, incercand sa lucram pentru tendoanele centurii scapulo-humerale (legatura dintre brat si trunchi, deci la nivelul umarului). Veti avea nevoie de un snur, un prosop, o curea, ce aveti la indemana. Pozitia: in picioare, cu spatele drept si privirea inainte, veti tine in maini capetele prosopului care va trece prin spatele corpului.

Exercitiu: Ridicati mainile cat mai sus, incercand ca distanta la care tineti prosopul sa fie cat mai mica.

Exercitiul 6

Pozitie: stand pe spate cu fata in sus veti tine in fiecare mana cate o gantera. Mainile sunt indoite la piept.

Exercitiu: faceti ridicari pe verticala, minim 20.

Exercitiul 7

Acest exercitiu este pentru umeri. Pozitie: in picioare, cu bratele pe langa corp si cu gantere de minim 3 kg in maini. Veti face ridicari pe laterala cu bratele, pana sus, minim 20.

Exercitiul 8

Acest exercitiu este destinat musculaturii antebratului. Cu o gantera de minim 3 kg in mana va veti aseza antebratul pe un scaun, astfel incat palma cu gantera sa atarne la marginea acestuia. Veti face ridicari de palma, cu antebratul ramanand lipit de scaun. Exercitiile le veti face atat cu partea anterioara a antebratului in sus (pentru flexori) cat si cu partea posterioara a antebratului in sus (pentru extensori). 30 de ridicari sunt suficiente.

Un plus de frumusete!

Tin sa reamintesc faptul ca exercitiile pentru brate ajuta intotdeauna si la tonifierea musculaturii toracice anterioare, iar pentru femei prezinta beneficii privint tonifierea sanilor.

Sursa: Healthy.ro.

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

De ce trebuie sa mergi la sala azi

Baletul, arta desavarsirii trupului

Vibratie vs fitness clasic


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 8 exercitii pentru brate frumoase si ferme.