Putem afirma despre colesterol ca este o substanta grasa produsa de ficat sub anumiti stimuli (alimentari, metabolici, ereditari) ce are roluri deosebit de importante in organism, de la refacerea membranelor celulare (reparatii celulare, regenerari tisulare) pana la interrelationarea cu anumiti hormoni implicati in majoritatea functiilor noastre vitale.

10. Vinete: acestea contin vitamina P si C care ajuta la scaderea colesterolului in sange, reducand riscul ca acesta sa se depuna la nivelul peretilor vaselor sanguine, dezvoltand diverse patologii cardio-vasculare, inclusiv infarct miocardic.

Ce alimente trebuie sa evitati:
- Oua prajite si prajelile in general
- Unt
- Frisca, inghetata, creme de prajituri grase
- Carne grasa (oaie) sau carne de porc
- Mezeluri

Un articol de Iulia D.

Sursa: Healthy.ro

Cititi si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Cum sa combatem astenia de toamna

Dieta macrobiotica

9 alimente care te energizeaza


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri