Cu totii stim cat de deranjant este sforaitul. El se manifesta atat in cazul femeilor, cat si in cel al barbatilor si vizeaza indeosebi persoanele care dorm pe spate, cu fata in sus. Sforaitul apare atunci cand persoana in cauza doarme profund sau viseaza. De ce sforaim? Sforaitul poate aparea ca urmare a unor modificari de volum

Cu totii stim cat de deranjant este sforaitul. El se manifesta atat in cazul femeilor, cat si in cel al barbatilor si vizeaza indeosebi persoanele care dorm pe spate, cu fata in sus. Sforaitul apare atunci cand persoana in cauza doarme profund sau viseaza.

De ce sforaim? Sforaitul poate aparea ca urmare a unor modificari de volum sau consistenta la nivelul cailor aeriene superioare, iar tipul de tratament antisforait (chirurgical sau nechirurgical) depinde de factorul determinant. Muschii fetei care sunt foarte solicitati in decursul zilei tind sa se relaxeze in timpul somnului. Gura se intredeschide, iar limba se retrage. Insa pe langa aceasta suprasolicitare a muschilor mai exista si alti factori ce determina sforaitul precum: fumatul, consumul bauturilor alcoolice, existenta polipilor, refluxul acid stomacal ori inflamarea amigdalelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Sforaitul nu este insa nociv, ci doar deranjant, mai ales pentru persoana care doarme alaturi de persoana care sforaie. In unele cazuri nivelul zgomotului produs de individul care sforaie il poate trezi chiar pe el insusi, iar in altele trezirea survine in urma senzatiei de sufocare, a lipsei de aer.

Ca masura imediata de rezolvare a problemei putem incerca intoarcerea persoanei pe o parte. Preventiv, pentru a evita sforaitul, persoana in cauza poate efectua inainte de culcare un "exercitiu" cat se poate de simplu - tot ce trebuie sa faca e sa-si spuna siesi in mod repetat ca se asaza pe o parte si ca astfel va dormi tot timpul. Informatia se va stoca in creier si va actiona pe timpul somnului ca o comanda asupra organismului, nepermitandu-i acestuia sa se intoarca de pe o parte inapoi pe spate. Daca acest mic truc nu a dat rezultate, incercati si aceste tehnici antisforait:

Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Caria dentară – ce este și cum se tratează

-Mariti umiditatea aerului din camera in care dormiti sau strangeti intre dinti un creion timp de 10 minute inainte de culcare

-Impingeti cu mana mandibula, iar cu ajutorul limbii impingeti dintii inferiori, pret de 2 - 3 minute, inainte de a adormi. Spuneti "aaa" pentru aproximativ 5 minute.

-Exista persoane care au adoptat si o alta tehnica, mai putin obisnuita si usor amuzanta, dar in acelasi timp foarte eficienta: si-au cusut pe spatele pijamalei un obiect dur, impiedicand astfel intoarcerea lor pe spate.

-Pe piata exista produse speciale antisforait: spray-uri si creme lubrifiante cu extract din plante medicinale, insa efectul lor este discutabil. La indicarea medicului specialist ORL, puteti apela la un dispozitiv antisforait ce fixeaza limba de planseul bucal, sforaitul pierzandu-si astfel din intensitate.

-Asigurati-va ca in timpul somnului corpul dumneavoastra are o pozitie corecta. Pernele ortopedice au rolul de a sustine capul ridicat, reducand astfel sforaitul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri