Laptisorul de matca este o substanta alb-galbuie, de consistenta cremoasa, secretata de albinele lucratoare spre a o hrani pe regina lor. Aceasta este denumita si matca, de unde provine numele acestui produs apicol cu proprietati extraordinare. Regina este singura din colonie hranita cu laptisor de matca, ceea ce ii permite sa se dezvolte foarte repede, sa fie de 40 pana la 60 de ori mai longeviva decat albinele lucratoare si sa se remarce printr-o fertilitate iesita din comun.
  • prevenirea diverselor tipuri de ciuperci ale pielii,
  • usurarea simptomelor astmului,
  • vindecarea unor boli de piele (dermatite, psoriazis etc.),
  • tratarea ulcerului si a altor afectiuni digestive.

Foto@Sxc.hu

Reteta de bautura-minune pe baza de laptisor de matca

Pentru cresterea nivelului general de energie, pentru imbunatatirea imunitatii, dar si pentru prevenirea stresului, urmatoarea bautura este un adevarat elixir de sanatate. Ingredientele folosite sunt urmatoarele:

  • laptisor de matca sub forma lichida,
  • miere poliflora,
  • granule de polen,
  • scortisoara,
  • nucsoara,
  • cateva lamai sau lime,
  • 3-4 portocale,
  • radacina de ghimbir
  • 3-6 morcovi.

Daca vreunul dintre ingrediente nu ne face bine (exceptandu-le pe cele produse de albine), el poate fi omis din compozitie si eventual inlocuit cu un alt ingredient natural, cum ar fi merele, sfecla sau un alt condiment care ne prieste (menta, salvie, cardamon etc.). Amestecul se tine la frigider timp de 2 ore, dupa care poate fi consumat in decurs de 1-2 zile, atata timp cate este pastrat in permanenta la frigider.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Precautii privind consumul de laptisor de matca

Laptisorul de matca este un produs apicol cu reale beneficii pentru sanatate, insa are si cateva contraindicatii.

Foto@Sxc.hu

Astfel, persoanele care sufera de diverse alergii, mai ales de alergii sezoniere la polenul florilor, trebuie neaparat sa consulte medicul inainte de a utiliza laptisorul de matca. Persoanelor care au sensibilitate la alte produse apicole (propolis, miere, polen etc.) ori la intepaturile de albine le este total contraindicat consumul de laptisor de matca. De asemenea, persoanele care sufera de boli cronice precum astmul, bronsita sau diverse forme de cancer sunt sfatuite sa mearga la doctor inainte, pentru a afla daca consumul de laptisor de matca le este intr-adevar benefic.

Andreea Peticaru

Foto homepage@Shutterstock.com; foto interior@Dreamstime.com

Iti recomandam sa citesti si:

Laptisorul de matca, un elixir al tineretii tenului

Secretul tenului rasfatat: laptisorul de matca

5 masti cu propolis pentru sanatatea tenului

Tinerete fata batranete: 10 Tratamente naturiste care combat ridurile

Germenii - Miracol detoxifiant si remediu exceptional pentru slabit si vindecare

Cele 3 Super Diete de detoxifiere ale primaverii


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri