Laptisorul de matca este o substanta alb-galbuie, de consistenta cremoasa, secretata de albinele lucratoare spre a o hrani pe regina lor. Aceasta este denumita si matca, de unde provine numele acestui produs apicol cu proprietati extraordinare. Regina este singura din colonie hranita cu laptisor de matca, ceea ce ii permite sa se dezvolte foarte repede, sa fie de 40 pana la 60 de ori mai longeviva decat albinele lucratoare si sa se remarce printr-o fertilitate iesita din comun.

Folosirea laptisorului de matca ca tratament naturist reprezinta o parte importanta din apiterapie (in latina <apis> insemnand albina), acea ramura a medicinei alternative care se ocupa de tratarea diverselor afectiuni cu ajutorul produselor apicole.

Foto@Sxc.hu

Laptisorul de matca este foarte bogat in aminoacizi – contine inclusiv cei 8 aminoacizi esentiali pe care organismul uman nu ii poate produce -, acizi grasi, zaharuri, complexul de vitamine B, vitamina C, vitamina A, enzime, hormoni si alte componente cu importante proprietati antioxidante, antivirale si antibacteriene.

Beneficiile pentru sanatate si frumusete ale laptisorului de matca

Datorita proprietatilor sale emoliente, antibacteriene si anti-imbatranire, laptisorul de matca este folosit cu succes in compozitia diverselor creme si produse cosmetice, mai ales in compozitia tratamentelor naturiste pentru par si ten. Afla cum poate fi folosit laptisorul de matca ca ingredient in diverse masti cosmetice naturale - sub forma de fiole sau conservat in miere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

De asemenea, sub forma de fiola, laptisorul de matca poate fi adaugat in compozitia cremei noastre hidratante de noapte, mai ales daca avem tenul ridat. Se adauga intre 0,2 grame si 4 grame de laptisor de matca la 100 de grame de crema, in functie de cat de ridata este fata.

Foto@Shutterstock.com

Luat sub forma de capsule, conservat in miere sau in stare cruda (forma sub care trebuie neaparat pastrat la frigider!), laptisorul de matca are extraordinare proprietati tonice si imunostimulatoare. El ajuta in:

  • preventia gripei si a infectiilor sezoniere,
  • anemii,
  • tratarea starilor de oboseala, anxietate sau stres,
  • intarirea rezistentei fizice si psihice la efort,
  • scaderea nivelului de colesterol rau din sange,
  • diminuarea simtomelor menopauzei,
  • sporirea fertilitatii prin efectul tonic si antiinflamator pe care il are asupra ovarelor,
  • preventia osteoporozei,
  • scaderea tensiunii arteriale,
  • stoparea caderii parului,
THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri