25 Aprilie 2013 publicat în Sanatate 31 share-uri

Expertul nostru in fitness si nutritie ne vorbeste despre beneficiile, dar si riscurile aduse de bauturile alcoolice. Asadar este indicat sa alegem cu grija ce bem.

Alcoolul ingrasa, dar si slabeste

Consumul regulat de alcool in cantitati moderate duce la ingrasare, mai ales daca este asociat cu o alimentatie bogata in grasimi. Cantitatea de lipide folosite de metabolism pe post de combustibil este redusa in prezenta alcoolului, acestea fiind depozitate preferential in tesutul adipos de pe abdomen, de unde rezulta burta caracteristica bautorilor de bere si vin.

Daca alcoolul este baut in exces (peste 5g/ora pentru un adult), atunci metabolismul acestuia se schimba, nu mai poate fi utilizat ca energie si inceteaza sa mai ingrase. Marii alcoolici sunt slabi si din cauza faptului ca au o alimentatie deficitara, inlocuiesc frecvent mancarea cu alcoolul si fumatul sau sufera de denutritie prin malabsorbtie de vitamine sau alte principii nutritive. Metabolizarea alcoolului se face exclusiv in ficat, pe baza unor cantitati mari de vitamine B, prin urmare se recomanda suplimentarea aportului de produse bogate in aceste vitamine deoarece ajuta la neutralizarea toxicitatii alcoolului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA

Rezistenta la alcool tine de gene

Toleranta la alcool nu tine de antrenament si nu poate fi imbunatatita printr-un consum regulat, ci depinde doar de cantitatea de enzime hepatice pe care organismul le poseda pentru a neutraliza alcoolul.

Cu cat alcoolul se absoarbe mai lent in sange, cu atat este mai usor pentru ficat sa-l metabolizeze, ritmul mediu fiind de 15 g alcool/ora. Dozele superioare acestei valori vor ramane un timp indelungat in sange si vor circula prin toate organele inclusiv prin creier pana le vine randul sa fie neutralizate, ceea ce duce la simptomele betiei.

In orice caz, daca nu consumati alcool este inutil sa incepeti sa o faceti numai cu pretextul ca este bun pentru sanatate, exista alte mijloace mult mai eficiente ca sa va mentineti in forma!
Pe langa faptul ca subiectul este inca controversat, actiunea asa-zis protectoare a bauturilor alcoolice depinde exclusiv de doza, depasirea acesteia avand un efect invers, pro-oxidant, de crestere a riscului de cancer si de boli cardiovasculare.

5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Caria dentară – ce este și cum se tratează Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare


Mihaela Murgu - Expert Garbo

www.mihaelamurgu.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri