2 Ianuarie 2013 publicat în Sanatate 74 share-uri

Echilibrul este foarte important in alimentatia noastra zilnica. Tocmai de aceea, este important sa includem in dieta noastra si carbohidrati.

Carbohidrati sanatosi: Boabe/pastai

In fiecare dintre legumele cu boabe/pastai precum fasolea neagra/alba/verde, mazarea, lintea etc. regasim energia necesara pentru a fi activi intreaga zi, dar si o cantitate clara de carbohidrati sanatosi, mai exact 40 de grame. Mai interesant este faptul ca legumele boabe sau pastai sunt si o bogata sursa de proteine si digera carbohidratii mai incet, organismul nostru bucurandu-se de senzatia de satietate un timp indelungat. Boabele/pastaile contin, pe deasupra, vitamine, minerale si fibre.

Carbohidrati sanatosi: Cartofi copti

Image © Sxc.hu

Cartofii contin, pe langa amidon, fibre si carbohidrati. Intr-un cartof de marime medie regasim circa 50 de grame de carbohidrati. Pentru a alege varianta sanatoasa, in loc sa il prajim, putem sa il coacem in cuptor, asezonandu-l cu sare si piper.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Carbohidrati sanatosi: Paste

Orice tip de paste sunt o sanatoasa sursa de carbohidrati si energie. Important atunci cand consumam acest tip de mancare este sa nu il alaturam cu lactate, ci cu sosuri sanatoase de rosii (pentru a fi dietetic).

Iata cativa carbohidrati care, consumati in mod echilibrat, ne pot ajuta sa avem un stil de viata mai sanatos!

Foto front si main © Sxc.hu

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri