Se spune ca o persoana care renunta la fumat ia in greutate cateva kilograme. Acest lucru se intampla datorita faptului ca multi incearca sa inlocuiasca tigarea cu o bomboana, cu biscuiti sau ceva de rontait.
* Notati pe o foaie care sunt riscurile fumatorilor si de asemenea faceti o lista cu motivele pentru care ati decis sa renuntati la fumat, astfel de cate ori simtiti nevoia unei tigari sa citi acea lista (incercati sa scrieti motivele, nu sa va bazati pe memorarea lor).

* Incercati ca, in cazul in care totusi ati reaprins o tigara desi ati stabilit ca nu veti mai fuma, sa nu va gasiti o scuza pentru esecul petrecut. Reamititi-va care sunt cauzele pentru care ati decis sa nu mai fumati.

* Nu renuntati la hotararea dumneavoastra, chiar daca ati trecut printr-un esec in aceasta privinta. Incercati din nou sa renuntati la tigari, eventual prin alta metoda.

Dieta celor care renunta la fumat

Se spune ca o persoana care renunta la fumat ia in greutate cateva kilograme. Acest lucru se intampla datorita faptului ca multi incearca sa inlocuiasca tigarea cu o bomboana, cu biscuiti sau ceva de rontait. Aceste alimente duc la acumularea catorva kilograme, insa nu lipsa consumului de tigari ingrasa. Oricum, daca va ajuta sa nu mai fumati inlocuirea tigarii cu biscutiti sau alte alimente, merita schimbul. Cateva kilograme luate in plus pot fi usor eliminate. Cel mai bine este sa incercati sa va cresteti activitatea zilnica, sa mergeti mai mult pe jos, sa nu mai luati autobuzul pentru o statie, eventual sa va faceti timp pentru a alerga sau pentru a merge la sala.

In primul rand majoritatea celor care renunta la tigari simt nevoia sa rontaie tot timpul ceva. Important este insa ca ceea ce mancati sa contina cat mai putine calorii. Spre exemplu, nu evitati masa de dimineaza alaturi de cafea, cand puteti manca paine prajita cu branza de exemplu, un aliment foarte sanatos de altfel. Masa de dimineata nu ingrasa si totodata va asigura sursa de energie pentru intreaga zi, precumm fi functionarea optima a organismului. Incercati sa beti cafeaua cu lapte, acesta este un aliment cu rol in detoxifierea organismului.

Masa de pranz nu trebuie sa contina cartofi, multa paine, pizza sau meniuri de la fast-food. Inecrcati o salata cu o bucatica de carne de pui sau peste (este slaba, nu ingrasa si va asigura necesarul zilnic de proteine) si cateva fructe.

Evitati chipsurile, mancarurile de la fast-food, carnea de porc, fainoasele, cartofii si dulciurile.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri