22 Octombrie 2012 publicat în Sanatate 178 share-uri

Depresia este o conditie psihologica din cauza careia o persoana poate fi dominata de tristete si lipsa de viata. Starea de depresie poate fi cauzata de motive logice ori ilogice si nu este doar o afectiune psihologica, ci si fizica, ale carei efecte pot ramane intiparite asupra unei persoane pentru o lunga perioada de timp.

Daca suferi de depresie, te poti simti goala pe dinauntru.

Un alt simptom sigur de depresie este sentimentul de vid interior, acea apatie de care sufera o persoana depresiva ce este in general acompaniata de tristete ori anxietate. Acest sentiment de vid interior este strans legat de lipsa de initiativa si deznadejdea pe care o resimte cel suferind. Multi oameni isi dau seama cu adevarat ca acel vid interior, acea stare de goliciune nu este benefica pentru viata lor si incearca sa revina pe drumul del bun, insa adopta o solutie rapida si nu foarte sanatoasa - antidepresivul. In timp, acesta poate avea, din pacate, efecte negative asupra sanatatii noastre psihologice si fizice.

Image © Sxc.hu

Atunci cand suferi de depresie te lasi controlata de numeroase emotii negative.

Tristetea nu este singurul sentiment negativ pe care il resimte o persoana depresiva. Alaturi de ea, cineva care sufera de despresie poate experimenta si stari de vid interior, de vina, de autocompatimire. Lipsa de speranta si de chef sunt si ele stimuli ce intaresc emotiile negative ale celui suferind.

Daca suferi de depresie, poti fi mai nervoasa ori iritata decat in mod normal.

In momentul in care cineva intra in depresie, acea persoana devine extrem de vulnerabila la numeroase alte emotii negative precum mania, iritarea sau agitatia. Tocmai din aceasta cauza, ea poate capata un comportament imprevizibil cu schimbari ale starii de spirit ce pot varia de la calmul absolut la manie si mai apoi la o tristete neinteleasa (in doar cateva clipe). In cele mai multe dintre cazuri, o persoana depresiva nu va accepta sfaturile celor din jur si va prefera sa stea mai mult singura.

Daca suferi de depresie, exista mari sanse sa te simti obosita.

Ca si semnale ale depresiei, starile de oboseala si chiar letargie sunt simptome care dovedesc clar faptul ca depresia este o boala psihologica ce are repercursiuni asupra organismului nostru. De obicei, oboseala este legata de stres si duce la starea de letargie, acea stare psihologica in care persoana depresiva nu simte nevoia sa faca nimic, nu simte nevoia sa fie activa. Asadar, cineva suferind de depresie va dormi mai mult nu pentru ca va simti neaparat nevoia, ci ca rezultat al oboselii psihice.

Image © Shutterstock - 4773955


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri