Femeile si barbatii tind sa aiba tipuri diferite de tulburari psihologice pe care le manifesta in conditii de stres, se arata intr-un articol aparut in publicatia ScienceDaily.
De asemenea, in societatea contemporana, manifestarea „emotionalitatii” este acceptata mai degraba in cazul femeilor decat al barbatilor. Femeile sunt mult mai predispuse decat barbatii sa se concentreze asupra aspectelor emotionale negative produse de circumstantele stresante. Ele au tendinta de a medita mult asupra unei probleme, gandindu-se iar si iar la starea deplorabila in care se afla. Pe de alta parte, barbatii nu se lasa prada atat de usor emotiilor negative ele si nu se gandesc atat de mult la momentele neplacute prin care trec, incercand sa-si distraga atentia de la sursele generatoare de stres. In cadrul studiului, expunerea la stres a cauzat in randul barbatilor o crestere a presiunii sangelui, dar nu au fost descoperite urme de tristete sau simptome ale anxietatii, dovedind ca barbatii sunt mai capabili decat femeile sa-si stapaneasca emotiile negative, chiar daca fac apel la alcool in multe dintre cazuri.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri