Depresia este o tulburare afectiv-emotionala care ne afecteaza intr-o masura mai mare sau mai mica pe fiecare dintre noi, cel putin o data in viata.

Depresia este o tulburare afectiv-emotionala care ne afecteaza intr-o masura mai mare sau mai mica pe fiecare dintre noi, cel putin o data in viata. Ea se poate infiltra in viata oricui, indiferent de varsta si de sex, desi un experiment recent ce a avut loc in cadrul Institutului Karolinska a demonstrat ca depresia este mult mai frecventa in randul femeilor decat in randul barbatilor. De asemenea, se credea pana de curand ca persoanele cu depresii experimenteaza diferite probleme sexuale si ca urmarea vizibila a acestei stari este scaderea sau disparitia dorintei sexuale. Cu siguranta actul sexual isi are placerile si benefiicile sale, insa mai nou, oamenii de stiinta au gasit o legatura intre depresie si actul sexual in sine, sustinand ca acesta este un remediu excelent pentru tratarea afectiunilor depresive la femei. Asadar, sexul poate constitui o metoda eficienta de tratare a depresiilor.

Si chiar daca sunt sau nu implicate intr-o relatie stabila, femeile care sufera de depresie au parte de relatii sexuale mai dese decat femeile care nu se afla intr-o stare depresiva, se arata intr-un alt studiu australian. Rezultatele studiului au fost facute publice in cadrul unei conferinte internationale pe tema bolilor mintale de la Melbourne, afirmandu-se ca femeile ce au cazut prada depresiei au o activitate sexuala cu o treime mai intensa decat cele care nu sufera de tulburari emotionale. De asemenea, cercetatorii sustin ca in timpul depresiei, femeile lasa deoparte inhibitile pe plan sexual, au experiente sexuale mai variate si o dorinta sexuala mai mare decat femeile care se simt fericite.

“Vorbim de mai mult sex si de mai mult in toate incepand cu sarutarile, cu mangaierile si terminand cu preludiul. Experientele clinice ne-au demonstrat ca exista o legatura intre depresie si actul sexual, insa este pentru prima oara cand acest lucru este confirmat prin cercetari de rigoare”, afirma doctorul Sabura Allen, profesor psiholog in cadrul Universitatii Monash. De asemenea, doctorul Allen este de parere ca femeile depresive cauta intimitatea sexuala pentru ca aceasta le induce sentimentul de stabilitate si siguranta. “Atunci cand te afli in plina depresie, privesti cu o oarecare neincredere si nesiguranta relatia cu partenerul si te temi ca partenerul sa nu mai manifeste aceeasi afectiune fata de tine sau sa nu te dezaprecieze. Sexul le ofera femeilor ce trec prin tulburari emotionale exact acel sentiment de protectie si apropiere care le lipseste, iar preludiul cu toate etapele sale le determina sa se simta mai iubite si mai aproape de sufletul partenerului lor”, mai adauga aceasta.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri