Iti doresti cu disperare sa inchizi ochii macar pentru un minut, iar mintea sa ti se limpezeasca?
-Daca este posibil, inainte de masa de pranz, se recomanda efectuarea unui mars rapid de aproximativ 15 minute
-In alimentele pe care le consumam la masa de pranz trebuie sa fie incluse si o portocala, o salata de fulgi de porumb, rondele de morcov si grau incoltit, branza si fructe. Ulterior, se va consuma si o lingurita de polen
-Dupa-amiaza se efectueaza iarasi exercitii de respiratie, inspirand si expirand profund timp de 15 minte
-Inainte de cina se fac exercitii de alergare timp de aproximativ un sfert de ora, iar masa de seara va contine prune (3), o salata de sfecla rosie cu ulei de soia si ciuperci
-La culcare, se maseaza talpile picioarelor punandu-se accent pe “punctele somnului”, iar in zona ficatului se vor aplica cataplasme cu argila. La picioare se mai pot plasa si doua sticle cu apa calda.

Exista situatii in care ne-am trezit din somn si nu mai putem adormi la loc. In acesta situatie se recomanda sa se consume un mar sau o lingurita de miere. Se va deschide fereastra pentru a aerisi incaperea. Aerul rece de afara va accelera circulatia periferica a sangelui, favorizand astfel instalarea somnului. Daca aceea, in pozitia culcat pe burta, evitand sa sprijini capul cu mainile, citeste putin din cartea ta preferata. Dupa cateva minute, din cauza acestei pozitii, obosirea gatului va determina instalarea somnului. O alta metoda care are efect psihic asupra insomniilor este “metoda filmului mintal”, in care se imagineaza aventuri cu happy end in care noi suntem protagonistii principali.

De asemenea, culorile sunt foarte importante atunci cand vine vorba de un somn de calitate. Este stiut ca anumite culori precum albul sau albastrul pastel (culoarea peretilor dormitorului, culoarea lenjeriei de pat sau a tinutei de pat) sunt esentiale pentru un somn de calitate, in timp ce culorile mai violente precum rosu, indigo, violet, albastru, verdele-violet tulbura somnul. Mai trebuie evitata la masa de seara consumarea de alcool, carne, mezeluri, oua. Trebuie sa se consume in schimb cereale, legume, fructe, miere, paste, lactate pentru ca acestea au proprietati sedative si induc somnul. Feriti-va de bauturile precum cafeaua sau ceaiul ce aduc prejudicii sistemului nervos, precum si de apele minerale diuretice. Pe de alta parte, un pahar de lapte inainte de culcare va accelera procesul de adormire.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Caria dentară – ce este și cum se tratează Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri