Liposuctia (lipoabsorbtia sau lipoaspiratia) se numara printre cele mai frecvente operatii estetice de indepartare a depunerilor rebele de grasime din diferite zone ale corpului: barbie, gat, coaspe, fese, solduri, abdomen si chiar fata.
Liposuctia (lipoabsorbtia sau lipoaspiratia) se numara printre cele mai frecvente operatii estetice de indepartare a depunerilor rebele de grasime din diferite zone ale corpului: barbie, gat, coaspe, fese, solduri, abdomen si chiar fata. Practicata incepand cu anii 80, aceasta procedura chirurgicala nu se adreseaza strict zonei abdonimale, ci si altor parti ale trupului unde, din cauza inaintarii in varsta sau din cauze genetice, au avut loc depuneri de grasime nu tocmai placute. In marea majoritatea a cazurilor, aceste depuneri de grasime nu reactioneaza la tratamente precum dieta sau exercitii fizice. Cu toate ca pare solutia ideala pentru a scapa de kilogramele in plus, trebuie sa stim ca liposuctia nu reprezinta un substituent al regimurilor de slabire, nu stopeaza obezitatea si nici nu este indicata in cazul persoanelor supraponderale.

Doina Berchina in ghidul sau de „Chirurgie estetica” ne explica modalitatea de depunere a grasimilor si rolul liposuctiei in indepartarea acestora: „In mod normal, organismul isi creeaza niste rezerve de lipide in straturi mai subtiri sau mai groase, amplasate in diverse regiuni ale corpului. In cazul abdomenului, depozitul se formeaza imediat sub ombilic. De cele mai multe ori aceasta protuberanta creste odata cu varsta si devine inestetica. Prin liposuctie se incearca rezolvarea unei inestetice repartizari a acumularilor nu foarte mari de grasime. Media cantitatilor ce pot fi eliminate la o interventie obisnuita este de 3-4 litri”.

Procedeul lipoaspiratiei


Procedeul prin care se realizeaza liposuctia nu este complicat, ingaduind insa eliminari de grasime care pareau imposibile in urma cu cateva decenii. In zona adipoasa respectiva este introdusa o canula printr-o incizie de maxim sase milimetri. Aceasta canula este cuplata la un aspirator chirurgical, orificiile cu care sunt prevazute canulele permitand absorbtia grasimii. La inceput insa, are loc fluidizarea straturilor de grasimi prin injectarea unor substante speciale, urmand ca ulterior acestea sa fie absorbite. Manevrarea canulelor se efectueaza astfel incat printr-o singura incizie sa fie aspirata o suprafata cat mai mare, si nu doar stratul superficial (aspiratia trebuie sa fie cat mai profunda!). Cand procedeul a fost finalizat, lichidul care se acumuleaza in zonele asupra carora s-a actionat trebuie evacuat prin drenele fixate in zonele respective.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri