Liposuctia (lipoabsorbtia sau lipoaspiratia) se numara printre cele mai frecvente operatii estetice de indepartare a depunerilor rebele de grasime din diferite zone ale corpului: barbie, gat, coaspe, fese, solduri, abdomen si chiar fata.

Cine apeleaza la liposuctie?


Acest procedeu este contraindicat in putine cazuri, exceptie facand obezitatea generalizata. Lipoabsorbtia se adreseaza persoanelor cu o greutate normala si cu o elasticitate buna a pielii, rezultatele liposuctiei depinzand intr-o mare masura de pielea pacientei. Este foarte important ca pielea sa fie elastica pentru a se putea intinde in mod firesc peste noul volum. Daca pielea nu este elastica, este foarte posibil ca dupa reducerea depunerilor de grasime sa apara incretituri nedorite ale pielii. La acest procedeu pot apela atat femeile cat si barbatii, inainte de interventie fiind urmate anumite regimuri de slabit timp de cateva. In schimb, liposuctia nu este indicata in cazul in care in zona in care se doreste interventia au fost facute recent alte operatii, daca in zona respectiva circulatia sangelui este deficitara sau daca pacientul sufera de afectiuni cardiace, pulmonare sau de diabet.

Ce se intampla dupa interventie?


Poate ca procedeul este simplu, insa operatia per ansamblu nu este deloc simpla. In cazul unei operatii de lipoabsorbtie reusita, nu va asteptati sa va simtiti sau sa aratati bine imediat. Veti avea unele cicatrice, sensibilitatea in zona respectiva va disparea temporar, se poate intampla sa aveti unele dureri sau senzatii de amorteala insa toate acestea se vor ameliora intr-o perioada scurta de timp. Vindecarea dureaza si se face treptat, rezultatele definitive putand fi constate la cateva luni de la operatie. Se recomanda ca in urmatoarele doua-trei zile de dupa operatie, pacientul sa evite sa se miste prea mult sau prea brusc, impiedicand astfel formarea eventualelor cheaguri de sange. Trebuie evitat de asemenea orice fel de efort fizic timp de o saptamana, doua dupa operatie. Indepartarea suturilor se va face dupa minim 7 zile, fiind necesare cateva zile de spitalizare postoperatie (1-2 zile). In prima luna, se va purta in permanenta un bandaj compresiv, pentru a obliga pielea sa se adapteze noii configuratii a abdomenului. Pentru ca rezultatele sa fie cele scontate, ca o masura postoperatorie de maxima importanta se impune un regim alimentar echilibrat, bazat pe legume, fructe si proteine, fara glucide sau grasimi. Fumatul in aceasta perioada de recuperare este de asemenea interzis. Printre riscurile interventiei se numara sangerari, infectii, edeme, spargeri de vase, necroze tegumentare sau trombembolii, acestea putand fi insa evitate prin experienta si dexteritatea chirurgului.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri