5 Decembrie 2011 publicat în Psihologie 321 share-uri

Iata cateva sfaturi simple pe care psihologii le considera necesare pentru a regasi fericirea simpla din viata de zi cu zi.

Fericirea vine atunci cand incepi sa faci ceva cu placere si concentrare

Apuca-te de gatit. De cantat. De crosetat. De orice actiune care iti ocupa 100% atentia in timp ce o faci. Vei deveni astfel o persoana mai motivata, cu o concentrare mai buna – sentimente ce aduc fericirea dupa parerea lui Mihaly Csikszentmihalyi, profesor de psihologie si management la Universitatea Claremont din California. Dovada vie sta faptul ca in Danemarca, tara cu un “nivel de fericire” foarte ridicat, majoritatea populatiei apartine unui club sau a unui grup in care se desfasoara anumite activitati.

Fericirea vine din lucrurile cele mai simple: fa-ti patul de dimineata

Atunci cand faceam investigatii pentru cartea mea ce descrie fericirea, aceasta era prima schimbare cu impact major pe care oamenii o aduceau in discutie la nesfarsit, spune autoarea Gretchen Rubin. Se pare ca putem atinge fericirea atunci cand ne infaptuim “indatoririle” zilnice. Cum putem incerca alte lucruri marunte ce ne fac viata mai frumoasa si mai eficienta? Facand schimbari minore, dar concrete, de la montarea unei agatatori de chei la intrarea in casa pana la mutarea contului bancar in mediul online sau chiar initiativa de a ne trezi mai de dimineata si a savura asa cum trebuie cafeaua ori ceaiul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri