5 Decembrie 2011 publicat în Psihologie 321 share-uri

Iata cateva sfaturi simple pe care psihologii le considera necesare pentru a regasi fericirea simpla din viata de zi cu zi.

Fericirea inseamna sa te racoresti!

Majoritatea dintre noi compara fericirea cu o plaja insorita din Caraibe, insa se pare ca o plimbare la munte este mult mai eficienta. Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au facut o descoperire exceptionala, mai ales pentru aceasta perioada a anului – temperaturile scazute ne ajuta sa fim mai fericiti, mai binedispusi. Asadar, data viitoare cand simtiti ca sunteti la pamant, aduceti-va aminte ca fericirea, la stadiul ei minimal, poate fi atinsa regland termostatul!

Fericirea inseamna sa-ti amintesti cine esti si de unde vii

Nu trebuie sa subestimam niciodata puterea nostalgiei! Atunci cand ne aducem aminte povestioare ce ne-au marcat intr-un fel sau altul reusim sa capatam o atitudine pozitiva si sa cream o legatura mai puternica cu ascultatorul nostru, gustand astfel, macar un pic, fericirea. Aceasta este parerea lui Dan Buettner, autorul cartii Thrive: Finding Happiness the Blue Zones Way, o carte despre regiunile din lume unde domneste fericirea. Autorul ne recomanda si sa ne umplem efectiv caminul cu fotografii si suveniruri astfel incat sa ne reamintim constant trecutul nostru. Se pare ca bunicile noastre chiar stiau ce fac atunci cand decorau casa cu poze...

Fericirea inseamna sa nu staruiesti asupra esecurilor

De multe ori suntem tentati sa revenim, cel putin in mintea noastra, asupra esecurilor, pentru a gasi rezolvari care sa ne ajute pe viitor. Totusi, in timp, acest tip de gandire poate conduce catre nefericire. Atunci cand ne gandim constant la o problema din trecut, exista mai multe sanse sa devenim depresivi, acest lucru datorandu-se unei spirale emotionale. Problema greselilor din trecut incepe prin obsesie, lucru ce ne face sa nu mai gandim limpede. Ca rezultat, devenim neincrezatori in propria persoana si ne simtim nefericiti – cel putin asa este de parere Susan Nolen-Hoeksema, profesor de psihologie la Universitatea Yale. Asadar, in loc sa ne gandim permanent la o greseala din trecut, chiar si minora, mai bine ne distragem atentia cu un joc sau un film ce pot aduce fericirea, macar in forma ei minimala.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri