"Este despre stabilirea echilibrului, despre imbunatatirea acelor aspecte si domenii in care esti vulnerabila, despre maximizarea abilitatilor si potentialului propriu." - Judith Orloff.

2. Empaticul: Buretele emotional

Empaticii pot fi caracterizati ca o categorie de persoane extrem de afectuoase, iubitoare si sensibile. Empaticii sunt cei care ii incurajeaza si ii stimuleaza pe cei din jurul lor, acordand in permanenta sprijin moral si emotional. Emotiile reprezinta modul de a exista al empaticilor. Tendinta lor este de a simti orice si aproape tot intr-un mod intens, acut, uneori poate prea intens, prea patrunzator.

Cum sa iti dai seama daca apartii categoriei Empaticilor: daca ai simtit de multe ori ca esti “prea emotional” sau ca esti extrem de sensibil, daca altii au constatat si spus acelasi lucru despre tine, daca poti “simti’ starile prietenilor tai, daca simti nevoia de a te reculege si reincarca energetic in singuratate, fara prezenta celorlalti, daca aglomerarile si multimile de oameni te descarca energetic, daca mirosurile puternice, zgomotele intense, vorbitul excesiv te obosesc si te irita atunci probabil ca apartii categoriei Empaticilor.

.
3. Stanca: Tipul puternic si silentios

Cei care apartin emotional acestei categorii sunt persoane consecvente, stabile, tipul de persoane in care poti avea incredere si pe al caror sprijin te poti baza. Vor fi acolo langa tine, pentru tine, ori de cate ori ai nevoie. In preajma lor te simti confortabil si in siguranta, putandu-ti exprima emotiile liber, fara ascunzisuri. Persoanele-stanca stiu sa asculte si nu le place sa judece. Sunt insa reticente si retinute atunci cand vine vorba de exprimarea propriilor sentimente pentru ca nu fac niciodata acest lucru cu usurinta.

Cum sa iti dai seama daca apartii categoriei Puternicilor: daca de cele mai multe ori preferi sa asculti si sa dai sfaturi in loc sa iti expui sentimentele impartasindu-le si cerand sfaturi, daca te poti include printre cele mai de nadejde persoane pe care le cunosti, daca esti multumita atunci cand partenerul tau nu solicita de la tine foarte mult din punct de vedere emotional.

4. Vulcanul: Acordat la emotii

Persoanele apartinand acestei acestei categorii sunt acordate la emotiile lor si in perfect echilibru cu ceea ce simt. Nu se feresc deloc sa isi impartaseasca sentimentele si le impartasesc intr-un mod dezinvolt, cu mare drag. Sunt capabile sa se desprinda de negativitate, trecand peste lucrurile negative si mai putin placute. In acelasi timp insa, sunt inclinate sa impartaseasca “prea mult” celor din jur, spune profesorul Orloff. Iar acest lucru poate obosi si consuma energetic pe cei din jurul lor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri