7 Martie 2011 publicat în Psihologie 15 share-uri

Desi la prima vedere legatura dintre climatul relatiilor familiale (in ceea ce priveste dominarea psihica) si sexul copiilor poate parea neverosimila, ea exista cu adevarat deoarece se intemeiaza pe un numar foarte mare de observatii.

Aceasta teorie are la baza un adevar simplu si anume cel rezultat din intuitia ca sexul unui copil depinde in mod hotarator de raportul de forte psihice dintre cei doi viitori parinti. Astfel, daca cea care domina intr-o anumita epoca a casniciei este sotia, atunci copilul care se va naste va fi fetita. El va fi baiat daca cel care domina din punct de vedere psihic este tatal. Mai mult, in acest mod se poate face o diagram a perioadelor de dominare a parintilor, unul asupra celuilalt. De exemplu, daca intr-o familie se nasc consecutiv doua fetite, iar al treilea copil este baietel, inseamna ca mama a dominat psihic relatia in prima parte a acesteia, insa cu timpul situatia s-a echilibrat si s-a intors in favoarea barbatului. Presupunand ca intr-o familie se nasc consecutive cinci fii, se poate deduce de aici in mod cert ca echilibrul de forte psihice este net in favoarea tatalui. De aici putem trage insa si o alta concluzie in favoarea subiectului nostru si anume ca pe masura ce intr-o familie se nasc consecutiv tot mai multi copii de acelasi sex (de exemplu barbatesc), sansele de a avea si un copil de sex diferit (fetita) descresc vertiginous. Acest lucru se intampla deoarece sansele de a modifica echilibrul psihic in favoarea parintelui de sex opus (in acest caz, al mamei) devin din ce in ce mai mici, caci daca aceasta rasturnare nu se produce la un moment dat, devine din ce in ce mai putin probabila.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Este nevoie sa clarificam totusi despre ce fel de dominare este vorba intre cei doi parinti. Nu este in niciun caz vorba de o dominare din punct de vedere al fortei fizice, nici de o dominare pe plan moral, intelectual sau spiritual. Aceste tipuri de dominari o pot insoti sau nu pe cea despre care vorbim si anume genul de dominare psihic-afectiva. In folclorul romanesc, aceasta este exprimata cel mai bine prin zicala: “Cine canta-n casa: cocosul sau gaina?”. Acest climat statornicit astfel poate fi agitat, tensionat sau, dimpotriva, foarte calm si linistit. Dominator va fi deci acel sot care va avea, in ultima instant, cuvantul hotarator asupra unei probleme. Prin aceasta atitudine mai mult sau mai putin constanta de dominare psihica a sotului/partenerului de viata, primul il poate deranja sistematic pe acesta din urma, iscandu-se de aici conflicte sau, dimpotriva, e posibil sa nu-l supere catusi de putin, ba chiar cel dominat sa fie multumit de armonia instalata astfel in casnicie. Revenim asupra faptului ca nu e vorba aici de o valoare intrinseca a celor doi parinti, persoana dominant putand fi, de exemplu, mai inteligenta sau mai instruita decat cealalta.

Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri