3 Septembrie 2021 publicat în Psihologie 27 share-uri

Dacă totuși ești în acea relație, îți pui problema plecării, dar totuși nu ai făcut-o, înseamnă că ceva te reține...

Pentru o comunicare cât mai coerentă, “metoda semaforului” vă mai poate ajuta încă o dată astfel:

3. Problemele de Verde se discută pe un ton plăcut, cald, cordial. În fond, sunteți o familie și respectul trebuie să reiasă din modul în care comunicați

2. Problemele de Galben presupun cu adevărat un compromis. Însă doar comunicând asertiv puteți găsi o formă prin care compromisurile făcute de amândoi să fie cât mai mulțumitoare pentru fiecare.

1. Problemele de Roșu nu înseamnă să vă agresați fizic sau verbal. Acestea se recomandă a se discuta împreună cu un psiholog, tocmai pentru a găsi forma cea mai corectă de negociere. Dacă nu doriți să apelați la psiholog, nu uitați că asertivitatea, independent de situația dezbătută, este forma cea mai practică de a dezbate o problemă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Poate părea greu sau ușor planul de mai sus. Pot să vă spun din practica de la cabinet că, în cazul în care se respectă pașii indicați, planul poate fi relativ ușor de aplicat. În urma negocierilor făcute corect, puteți descoperi valori care vă țin în comun și pentru care merită să luptați. Sau puteți descoperi faptul că nu prea mai aveți nimic în comun și oricâte eforturi ați face nu veți reuși niciodată să reprezentați unul jumătatea celuilalt…

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: De la fizkes /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri