28 Ianuarie 2019 publicat în Psihologie 1964 share-uri

Aceste 8 reguli ale minții sunt cunoscute și dezvoltate în ultimii 100 de ani, în toate școlile de hipnoză. Hipnoza este o modalitate eficientă prin care ne putem reprograma mintea subconștientă în procesul dezvoltării personale.

Aceste 8 reguli ale minții sunt cunoscute și dezvoltate în ultimii 100 de ani, în toate școlile de hipnoză. Hipnoza este o modalitate eficientă prin care ne putem reprograma mintea subconștientă în procesul dezvoltării personale.

Hipnoza este poate, una dintre cele mai puțin înțelese și controversate metode folosite în cabinetele de psihologie. Percepția oamenilor despre hipnoză este influențată de mituri și credințe false, unele pornind din imaginea pe care o au aceștia despre hipnoza ca formă de spectacol. Adevărul este însă că hipnoza efectuată pe scenă și care este doar un show, nu are absolut nimic de-a face cu hipnoza folosită ca unealtă terapeutică.

Hipnoza este o metodă terapeutică genuină care are valide aplicații în practica de specialitate, explică Psychology Today. Hipnoza este o stare de concentrare la un nivel înalt, adesea asociată cu relaxarea profundă și predispoziția la sugestionări. Hipnoza este starea de relaxare adâncă, când permitem gândurilor și emoțiilor noastre să curgă. Când se află în hipnoză, oamenii par mult mai deschiși la sugestii ajutătoare, decât în mod obișnuit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Este o modalitate de a lucra cu mintea noastră subconștientă care, după cum spun specialiștii, ne influențează în mare parte viața, acțiunile, deciziile pe care le luăm, modul cum reacționăm, tipurile de alegeri pe care le facem și modul cum inter-relaționăm. Mai simplu spus, este vorba despre mindset – modul de gândire care ne definește și care ne orchestrează viețile, fără ca măcar să ne dăm seama. Atunci când nu avem nicio conștientizare despre modul cum ne influențează mintea subconștientă (ce rulează în baza unor programări), funcționăm de fapt pe pilot automat, spun specialiștii.

În psihologie, dezvoltare personală și spiritualitate, practicanții urmăresc să devină conștienți de aceste rulaje automate ale minții subconștiente și să își crească capacitatea de a dezactiva sau integra noi moduri de a fi, căpătând mai multă autonomie, iar hipnoza este un astfel de instrument folosit de către specialiști.

22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Îți recomandăm și aceste articole:

Dr. Bruce Lipton: 95% din viața noastră este controlată de programări învățate în primii 7 ani de viață

CAUZA NEFERICIRII: Oamenii functioneaza pe 'pilot automat' in mare parte a vietii lor si nu isi dau seama de asta!

DOVEZI STIINTIFICE: Vindecarea sta in gandurile noastre subconstiente!

Cele 8 reguli ale minții – Puterea hipnozei asupra SUBCONȘTIENTULUI

Regula numărul 1: Fiecare gând sau idee cauzează o reacție fizică

Gândurile tale afectează toate funcțiile corpului tău. Gândurile de îngrijorare generează schimbări în stomac care în timp pot duce la ulcere. Furia stimulează glanda medulosuprarenală și astfel, nivelul de adrenalină din corpul tău crește. Anxietatea și frica îți afectează pulsul și activitatea inimi.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Ideile care au un conținut emoțional puternic ne afectează foarte tare. Aceste idei odată asimilate de noi produc aceeași reacție din nou și din nou. Ca să putem schimba o astfel de idee, trebuie să ajungem în subconștient și să îl convingem de necesitatea schimbării. Acest lucru este dificil de realizat pentru oameni, fiindcă atașamentul față de o idee (oricât de rea pentru noi) cauzează rezistență la schimbare. De exemplu, dacă mintea ta a fost condiționată să creadă că nu meriți mai mult și că sărăcia te definește, chiar dacă la nivel conștient vei încerca să schimbi această credință, vei întâmpina rezistență din cauza mecanismului deja format în mintea subconștientă.

Foto sus si homepage: Shutterstock/ VT_studio

Regula numărul 2: Ceea ce crezi că se va întâmpla are tendința de a deveni realitate

Creierul și sistemul nostru nervos reacționează la imaginile mentale. Nu contează dacă imaginile mentale sunt auto-induse sau provin din exterior. Imaginea mentală formată devine o amprentă și odată ce această amprentă mentală este acceptată de subconștient va folosi absolut orice modalitate pentru a duce la îndeplinire planul. De exemplu, „îngrijorarea” este o formă de programare, este o imagine despre ceva ce nu ne dorim la nivel conștient, însă mintea subconștientă va face tot posibilul să îndeplinească acea imagine formată în mintea noastră. 

Așa încât, hipnoza devine un instrument foarte puternic pentru a schimba astfel de credințe: „Suntem ceea ce gândim”. Și starea noastră fizică are mare legătură cu așteptările pe care le avem la nivel inconștient în legătură cu sănătatea noastră. Atunci când acceptăm la nivel subconștient anumite imagini și perspective, ele au tendința de a deveni realitate.

Regula numărul 3:  Imaginația este cu mult mai puternică decât Rațiunea atunci când vorbim despre minte

Să pășim pe o scândură de 10 centimetri aflată pe podea este foarte ușor pentru majoritatea oamenilor. Ce se întâmplă dacă punem această scândură la 20 de metri înălțime? Pentru mulți, acest lucru va deveni foarte dificil. De ce? Pentru că ne imaginăm căzând, ceea ce este cu mult mai puternic decât a ști la modul rațional că putem să facem același lucru și pe podea și la 20 de metri înălțime.

Raționalul este cu foarte mare ușurătate întrecut de puterea imaginației. Ceea ce ne imaginăm este susținut de emoțiile și de corpul nostru. Imaginația acompaniată de emoții puternice ca furia, ura, vina, frica nu poate să fie schimbată doar prin folosirea raționalului. Ca să schimbăm astfel de imagini mentale trebuie să ajungem la mintea emoțională, ceea ce putem reuși cu mai multă ușurință prin hipnoză.

Citește mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri