28 Ianuarie 2019 publicat în Psihologie 1964 share-uri

Aceste 8 reguli ale minții sunt cunoscute și dezvoltate în ultimii 100 de ani, în toate școlile de hipnoză. Hipnoza este o modalitate eficientă prin care ne putem reprograma mintea subconștientă în procesul dezvoltării personale.

PRINCIPIILE HIPNOZEI

Regula numărul 4: Nu putem să avem idei opozante fiindcă acest lucru va crea mereu stres.

Atunci când acționăm împotriva unui gând care se află în subconștientul nostru și care conține o opoziție, creăm un stres imens în organismul nostru și în sistemul nostru emoțional.

De exemplu, o persoană poate crede în onestitate și cu toate acestea se poate angrena în comportamente neoneste. Acest lucru poate fi raționalizat prin gânduri că: „Toată lumea face acest lucru”, „Micile minciuni nu contează așa tare.”, etc. Dar aceste gânduri nu fac decât să intre în contradicție directă cu sistemul nostru de valori, adânc setat în subconștient.

Regula numărul 5: Un simptom emoțional tinde să cauzeze schimbări la nivelul întregului organism, atunci când este persistent

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Pacienții care suferă de anumite boli au adesea simptome emoționale ale acelei boli, cu mult înainte ca aceasta să se manifeste la nivel organic. O persoană care se îngrijorează cronic sau care este temătoare va avea adesea un stomac agitat care ulterior va dezvolta ulcere.

Iată câțiva indici pentru sugestii repetitive care generează boala și modelează un subconștient care se îngrijorează cronic – propoziții ca: „Mă calcă pe nervi.”, „Nu suport.”, „Nu am niciun suport”, „stupid”, lașitate, etc.

La rândul lor, gândurile pozitive și emoțiile pozitive creează schimbări organice pozitive.

Foto: Shutterstock/ VT_studio

Regula Numărul 6: Odată ce o idee a fost acceptată de către mintea subconștientă, rămâne acolo până când ea este înlocuită cu o altă idee.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Cu cât o idee a stat mai mult în subconștient, cu atât mai mare este rezistență la a implementa o idee nouă.

Odată ce o idee a fost acceptată la nivel subconștient, ea devine un obicei fix de gândire. Cu cât mai mult acționezi ca urmare a acestei credințe subconștiente, aceasta devine un obicei fix. Oamenii au obiceiuri de gândire și de asemenea obiceiuri de acțiune, dar gândul său ideea este ceea ce mereu generează acțiunea. Ca să schimbi un comportament, este necesar să schimbi gândurile și ideile care au creat acel comportament.

Foarte mulți oameni își spun că au nevoie de adicția lor pentru a se liniști și a-și calma emoțiile. Dar aceasta este doar o idee care devine un obicei fix de gândire iar corpul urmează acest obicei.

Cu cât un comportament se află de mai demult în sistemul nostru de a acționa, cu atât mai greu ne este să îl schimbăm.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Ghid pentru alegerea mobilierului interior Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Regula numărul 7: Odată ce un obicei s-a format, devine foarte ușor să îl urmăm și foarte greu să îl distrugem

Orice sugestie care a fost acceptată de mintea subconștientă face ca sugestii asemănătoare și adiționale acesteia, să fie implementate cu mult mai ușor. Iată de ce, hipnoză începe de la sugestii simple, care au șanse mici de a fi refuzate. O hipnoză începe prin a sugera sentimente plăcute de relaxare și ușurătate în corp. Odată ce acestea sunt acceptate, sugestiile care nu întâlnesc blocaje de idei fixe conștiente sau subconștiente devin mult mai ușor de urmat.

Regula numărul 8: Cu cât este mai mare efortul conștient, cu atât este mai mic efortul subconștient.

Atunci când renunțăm la efortul conștient, permitem de fapt minții subconștiente să acționeze în mod automat. Când subconștientul funcționează în baza unu comportament învățat, acest comportament se va manifesta în mod automat, în cazul în care nu este reprimat prin mintea conștientă și voința.

Cu toate acestea, odată ce efortul conștient care reprimă răspunsul automat se relaxează – ceea ce se întâmplă în mod inevitabil atunci când ne îndreptăm atenția către alte aspecte – răspunsul automat și condiționarea din subconștient revin și se manifestă.

Scopul terapiei este acela de a schimba rădăcina obiceiurilor negative, emoțiilor negative și condiționărilor care ne fac rău.

Un articol via: www.odysseyofthesoul.org si hypnotc.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri