, 31 August 2017 publicat în Psihologie 119 share-uri

Iata 7 modalitati recomandate de psihologul Dennis O'Grady pentru a iesi din starea de negativitate pe care ti-o induce cineva care comunica cu tine intr-un mod toxic.

A avea de-a face cu o persoana care comunica toxic poate fi devastator caci cuvintele au un puternic impact asupra psihicului nostru. Iar atunci cand acestea sunt negative si ne fac rau, trebuie sa invatam sa ne protejam si sa ridicam bariere astfel incat sa nu ii permitem celui care comunica toxic cu noi sa ne afecteze sanatatea mentala si fizica.

Sunt cateva semne care atrag atentia asupra unei comunicari toxice, ne atentioneaza doctorul psiholog Dennis O’Grady, specialist in comunicare si in relatii, intr-un articol publicat pe www.drogrady.com.

Spre exemplu, spune psihologul, te trezesti dimineata sau te duci la culcare noaptea rememorand toate acele lucruri nebunesti pe care comunicatorul toxic ti le-a spus sau facut. La finalul unei comunicari toxice, comunicatorul te lasa cu sentimentul ca “nu puteti vorbi”, iar mintea ta este plina de toate acele lucruri dezgustatoare pe care le-au auzit .

Iata 7 antidoturi impotriva comunicarii toxice recomandate de doctorul Dennis O’Grady, 7 modalitati de a iesi din starea de negativitate pe care ti-o induce cineva care comunica cu tine intr-un mod toxic.

Dr. Dennis O’Grady: 7 Antidoturi impotriva comunicarii toxice

1. Nu sunt singurul

Cei care comunica toxic sunt otrava pentru toata lumea. Nu esti singurul asupra caruia isi varsa negativitatea si nu este despre tine. Spune-ti: “Din moment ce nu sunt singurul afectat, nu o sa ii permit mintii mele sa stea intr-un loc dominat de frica.”

2. Nu este nimic personal


Foto: pathdoc /Shutterstock

Cei care comunica toxic pot induce in eroare in special sufletele sensibile si iubitoare care stiu sa interelationeze. Spune-ti: “Nu este nimic personal fiindca acum sunt doar chestiuni profesionale/ de afaceri intre noi.”

3. Nu sunt eu de vina.

Cei care comunica toxic te fac sa te simti responsabil cu rezolvarea problemelor lor si cu vindecarea ranilor lor vechi. Spune-ti: “Nu sunt eu de vina pentru acest haos si nu trebuie sa curat intotdeauna dupa o persoana care comunica toxic si haotic!”


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri