19 Iulie 2017 publicat în Psihologie 3 share-uri

Pentru parinti nu este confortabil sa isi auda copiii plangand. Cand cei mici sunt agitati, irascibili si suparaciosi, noi devenim ingrijorati, chiar anxiosi.

Cum sa linistesti un copil care plange

6. Ti-ar placea sa te ajut/ o pauza/ sa incerci din nou? Uneori, atcuni cand copiii plang din cauza frustrarii, ei au nevoie de una dintre aceste trei actiuni: sa fie ajutati sa rezolve cerinta ce ii frustra, sa ia o pauza de la aceasta sau sa incerce sa rezolve cerinta din nou, posibil cu asistenta. Sa il intrebi pe el ce isi doreste si nu sa ii sugerezi tu ce sa faca, il ajuta sa capete incredere de sine, sa se simta important si capabil.

Foto: Shutterstock

7. "Aud ca plangi, insa nu imi dau seama de ce ai nevoie ca sa te ajut. Ma poti ajuta sa inteleg?" Chiar daca cel mic nu poate verbaliza la inceput de ce plange, aceasta intrebare ii da posibilitatea de a exersa.

8. "Imi amintesc cand…" Desi pare o tehnica de distragere a atentiei, a-i ajuta sa isi aminteasca un moment cand s-au simtit veseli si linistiti, este un mod de a-i ajuta sa isi pregateasca creierul pentru gandirea de tip rational. A incerca sa ai o discutie rationala cu un copil de cativa ani atuci cand se afla intr-un moment intens emotional, este ca si cand ai negocia cu un mic dictator. Nu sunt pregatiti sa auda rationamente atunci cand se afla in mijlocul unei furtuni emotionale, cand se simt neajutorati, furiosi sau extenuati.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

9. "Sa gasim impreuna cu o solutie." Scopul nostru este acela de a ne ajuta copiii sa isi dezvolte abilitatea de a gasi rezolvari. A gasi o solutie care sa ii ajute sa isi proceseze emotiile ii invata sa se uite la o situatie dintr-o perspectiva obiectiva si in acest fel sa gaseasca psoibile solutii.

10. Mentine tacerea si creeaza un moment de prezenta empatica pentru copilul tau care plange. (eng. „holding space” sau „being with” in psihologie). Mai multe detalii despre acest concept, in acest articol: Minunea prezentei: Un secret din Psihologie care ne transforma relatiile pentru totdeauna

Foto homepage: Shutterstock

Idee articol via www.gozen.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri