Cand suntem suparati pe cineva, efervescenta momentului nu trebuie sa ne determine sa folosim cuvinte dure, pe care le vom regreta mai apoi. Trebuie sa ramanem calmi si sa ne alegem cu grija cuvintele, deoarece acestea au puterea de a darama o relatie intr-o fractiune de secunda.

Putem folosi mai des “simplu”, “usor”, “frumos”, “placut” sau … “te iubesc”

“Cuvinte pozitive, precum “simplu”, “usor”, “frumos”, “placut”, “perfect”, “absolut” au o putere benefica pentru organism, deoarece asociate cu evenimente frumoase, pot detensiona situatia si declanseaza senzatia de securitate si protectie a ambilor parteneri. Asta se intampla deoarece aceste cuvinte sunt incarcate de energii pozitive, iar mintea noastra reactioneaza la ele prin secretia de endorfine in tot corpul. Daca la toate acestea, spunem partenerului nostru, din cand in cand, cu o voce calda, un “te iubesc” sincer, atunci nu doar ii umplem inima de fericire, dar ii imbunatatim sanatatea … la propriu. Cuvintele au puterea extraordinara de a transforma fantastic mecanismele organismului nostru, au putere in plan fizic”, declara psihologul Laura Maria Cojocaru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Pe langa cuvintele de incurajare, obligatorii pentru o relatie sanatoasa, mai sunt cateva elemente care nu trebuie sa lipseasca din viata de cuplu, precum: timpul acordat partenerului, daruri simbolice, mici servicii si ... mangaierile fizice.

“Pentru ca acele cuvinte frumoase pe care le adresam partenerului nostru de viata sa ramana vii in constiinta lui, trebuie sa le acreditam prin fapte. Ne putem face o agenda cu activitati comune, care ne fac placerere amandurora – spre exemplu, mersul in parc, alergatul, mersul la picnic, bowling-ul etc. – si in fiecare weekend sa le punem in practica. De asemenea, micile daruri sau servicii pe care le facem pentru celalalt, precum “spalatul vaselor cand iubita este obosita” sau “cumpararea unui colier dragut atunci cand nici nu se asteapta” pot cantari enorm in economia relatiei. La toate acestea, nu trebuie sa lipseasca mangaierile fizice. Acestea sunt intelese ca o modalitate de a-i comunica partenerului emotia iubirii”, conchide psihologul Laura Maria Cojocaru.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

*** Laura-Maria Cojocaru, presedinte si fondator al Asociatiei ”Generatia Iubire” si al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa, este psihoterapeut si trainer in programare neouro-lingvistica.

Foto homepage: Yury Zap /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri