Iata cateva sfaturi care te pot indruma sa iti ajuti copilul sa isi promoveze o stima de sine sanatoasa:

5. Implica-ti copilul in experiente colective

Foto: Poznyakov / Shutterstock.com

Pentru dezvoltarea lui armonioasa, atat fizica, cat si in plan emotional, este bine sa il implici in activitati de grup, fie sportive (mai ales cele care pun accentul pe spiritul de echipa si colaborare), fie voluntariat, activitati artistice (cor, pictura), tabere, excursii si drumetii. Prin acestea invata cum sa coopereze in mod eficient cu ceilalti si cum sa isi dezvolte abilitatile sociale.

6. Invata-l sa priveasca media (mai ales social media) in mod critic

Nu il ajuta cu nimic daca ii interzici accesul sau expunerea la social media, pentru ca efectul va fi exact opus - va vrea sa vada si sa stie mai mult. In schimb, ajuta-l sa analizeze social media si postarile pe internet cu un ochi critic, pentru a putea sa gestioneze avalansa de informatii si mesaje in mod eficient si sa nu cada victima cyberbullying-ului sau a infractorilor care opereaza in online. Invata-l ca are intotdeauna in tine un sprijin neconditionat si roaga-l sa iti spuna daca trece prin momente dificile, cauzate de expunerea in online (si nu numai).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Caria dentară – ce este și cum se tratează

7. Aminteste-i ca iubirea ta pentru el este neconditionata

Asigura-te ca stie si traieste iubirea parinteasca, indiferent de circumstante. Un parinte nu cunoaste limite in dragostea pentru propriul copil. Acest lucru este unul dintre cele mai importante elemente in construirea stimei de sine a unui copil.

Daca ai impresia ca ajutorul tau nu este suficient, apeleaza cu incredere la un psihoterapeut, care ii va scoate la lumina repertoriul de abilitati necesare provocarilor cu care se confrunta si ii incurajeaza convingerile pozitive, care stau la baza cresterii stimei de sine.

de Ramona A.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri