17 August 2012 publicat în Psihologie 274 share-uri

"Stiu ca sunt 2 lupi in inima mea, unul al iubirii si unul al urii. Si stiu ca totul depinde de lupul pe care il hranesc in fiecare zi."

Sa hranim Lupul potrivit

De ce trebuie hranit lupul dragostei? Pentru ca a uri lupul urii nu facem decat sa il hranim si sa il facem mai mare. Iar lupul urii trebuie controlat si mentinut la limite sanatoase, aducand in schimb la suprafata lupul dragostei. Lupul dragostei trebuie hranit pentru ca noi sa devenim mai puternici, mai putin agresivi, mai putin nervosi, mai putin incarcati de ura, resentimente sau sentimentul de a fi deranjat sau calcat pe coada de celalalt.

Lupul dragostei trebuie hranit pentru a nu ne lasa antrenati in conflicte inutile. Lupul dragostei trebuie hranit daca ne dorim o lume mai bine in care ne tratam unii pe altii bine si mai bine. Lupul dragostei trebuie hranit pentru a nu mai simti o amenintare in celalalt si pentru a nu mai reprezenta la randul nostru o amenintare pentru celalalt. Lupul dragostei trebuie hranit pentru ca ceilalti sa ne trateze mai bine, pentru a-i trata pe ceilalti mai bine. Lupul dragostei trebuie hranit pentru ca noi sa devenim mai mult oameni si mai putin animale, mai mult umanizati si mai putin salbaticiti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Cum putem imblanzi Lupul Urii:

-cultivand emotii pozitive precum fericire, multumire, pace.

-fiind atent la factori precum stres, durere, ingrijorare, foame, factori care iti pot stimula sistemul nervos intr-un mod negativ

-incercand sa practici non-controversa. Cearta-te, spune Rick Hanson, doar daca este neaparata nevoie. Incearca sa iti mentii mintea limpede si sa nu o lasi ca in interiorul ei sa se tulbure din cauza unei alte persoane. “Incearca sa iti decuplezi gandurile de la cealalta persoana spunandu-ti ca tu esti aici, ea este acolo. Mintea ei este separata de mintea ta. A te supara pe gandurile unei persoane este ca si cum te-ai supara pe jetul unei cascade.”, spune Rick Hanson in cartea The Practical Neuroscience of Happiness, Love, and Wisdom

- fiind atent la modul in care atribui intentiile celorlalti. Trebuie sa intelegi, afirma Rick Hanson, ca nu esti tinta principala a cuiva, ci esti doar un mic jucator in drama altora.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri