Lupul Iubirii in neurostiinta dragostei! E vesnic lupta in creier si in inima...

12:08, 17 August 2012 publicat în Psihologie266 share-uri

"Stiu ca sunt 2 lupi in inima mea, unul al iubirii si unul al urii. Si stiu ca totul depinde de lupul pe care il hranesc in fiecare zi."

O legenda a indienilor Cherokee…

Un batran isi invata nepotul despre viata… “O lupta se duce in interiorul meu”.. ii spune el baiatului…“Este o lupta teribila si este purtata intre doi lupi. Unul dintre lupi este rau – este manie, invidie, durere, regret, agresivitate, lacomie, violenta, aroganta, autocompatimire, vinovatie, resentiment, inferioritate, minciuna, mandrie falsa, superioritate si ego".

Batranul continua… “Celalalt lup este bun – este bucurie, pace, iubire, speranta, serenitate, umilinta, bunatate, bunavointa, empatie, generozitate, adevar, compasiune, incredere. Aceeasi lupta este dusa in interiorul tau – si in interiorul fiecarei persoane totodata.”

Citeste si:
Manual de utilizare a creierului. Profu’ minții, Paul Olteanu Fain...
Manual de utilizare a...

Nepotul sta pe ganduri un minut, apoi isi intreaba bunicul: “Care dintre lupi va castiga?” Batranul raspunde simplu: “Cel pe care il hranesti!”

Am auzit povestea spusa recent de neuropsihologul Rick Hanson intr-un discurs despre practica contemplativa si creier, dar si in cartea "The Practical Neuroscience of Happiness, Love, and Wisdom": “Stiu ca sunt 2 lupi in inima mea, unul al iubirii si unul al urii. Si stiu ca totul depinde de care lup il hranesc in fiecare zi’, se arata in interpretarea legendei povestita de Hanson. Secretul fericirii, al intelepciunii, al respectului si al iubirii este acela de a constientiza existenta acestor doi lupi inauntrul fiecarei persoane. Dincolo de legenda insa se afla mult adevar si multa stiinta.

Citeste si:
Horoscop la Lună Nouă (12 APRILIE): Influențe astrale asupra vieții...
Horoscop la Lună Nouă (12...

Sursa foto: Laenulfean

2 lupi se bat in mintea si inima noastra: Lupul Iubirii si Lupul Urii

Cine dintre noi nu are in el un lup al urii si un lup al iubirii in inima sa, spune profesorul doctor Rick Hanson intr-un articol publicat pe wildmind.org. Cine nu este adesea agresiv, manios, iritat? Cine nu se lasa infuriat? Cine nu judeca? Cine nu lasa niciodata lupul rau sa se strecoare afara din mintea sa? Stiati ca avem nevoie de 5 interactiuni pozitive pentru a ne revansa pentru o interactiune pozitiva intr-o relatie cu o persoana apropiata? Am evoluat astfel incat sa ne fie dificil sa ne atasam de experientele pozitive. De ce? Experientele negative au fost cele care ne-au ajutat sa supravietuim si sa ramanem in viata.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri