13 Martie 2012 publicat în Psihologie 105 share-uri

Care sunt cele mai comune 5 greseli pe care le fac oamenii inteligenti?

Solutie: Daca incerci sa iei o decizie sau sa faci o alegere pentru viata ta, nu iti irosi timpul evaluand toate detaliile sau posibilele optiuni. Alege ceea ce crezi ca va da rezultate pentru tine si incearca. Daca nu esti multumit de ceea ce ai ales, treci la o alta optiune.

Greseala 3: Oamenii inteligenti devin obsedati de perfectionism.

Multi dintre oamenii inteligenti sunt perfectionisti. Isi stabilesc standarde inalte si isi dedica o mare parte din timp sau atentie pentru munca pe care o fac in scopul de a mentine acele standarde. Pasiunea pentru excelenta ii indeamna sa faca mereu mai mult, iar aceasta dedicare se vede in rezultate. Insa ce se intampla atunci cand perfectionismul preia controlul?

Ca oameni perfectionisti exista posibilitatea sa ne descurajam atunci cand un lucru nu iese asa cum ne-am asteptat si sa nu il mai ducem la bun sfarsit. Ca oameni perfectionisti putem sa ne implicam foarte greu in ceva nou si sa terminam acel lucru si mai greu decat l-am inceput crezand ca nu suntem suficient de buni intr-un anumit domeniu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Solutie: Trebuie sa fim constienti ca lumea nu recompenseaza neaparat oamenii perfectionisti, ci oamenii care duc lucrurile la bun sfarsit, iar singura modalitate prin care putem face acest lucru este sa fim imperfecti in 99% din timp. Doar prin ani de antrenament sau activitati regulate putem sa cucerim perfectiunea!

Greseala 4: Oamenii inteligenti invata sa faca un lucru pe care nu il practica apoi niciodata.

Din pacate, exista foarte putini oameni care reusesc sa traiasca povestea la care au visat toata viata, iar motivul pentru care se intampla acest lucru este extraordinar de simplu: niciodata nu actioneaza!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri