6 Martie 2012 publicat în Psihologie 24 share-uri

Haideti sa aflam impreuna cum ne influenteaza zambetul interactiunea cu semenii, care sunt cele mai comune tipuri de zambet si ce beneficii aduce zambetul de pe buzele noastre!

Zambetul stimuleaza analgezicul natural al corpului si endorfina, ajutandu-ne sa devenim mai relaxati si mai sanatosi. Mai mult, umorul are efecte pozitive in reducerea stresului sau a depresiilor.

Oamenii se simt atrasi de fetele zambitoare deoarece acestea le afecteaza in mod automat sistemul nervos autonom. Atunci cand zambetul altcuiva iti intalneste privirea, automat zambesti si tu. Astfel, in sistemul din corpul tau sunt eliberate endorfine ce te fac sa te simti mai bine, sa te binedispui. Totusi, trebuie sa retinem ca acelasi lucru se intampla si in momentul in care vedem o fata incruntata (exista mari sanse sa devii si tu, ca persoana, prost dispusa ori incruntata).

Concluzia este ca cel mai benefic lucru pentru organismul nostru, dar mai ales pentru psihic, este sa ne ferim de oamenii tristi ori suparati si sa ne inconjuram cu oameni fericiti si zambitori. Numai asa putem sa ne pastram mereu zambetul pe buze si sa cream energii pozitive in jurul nostru!

Mai multe despre zambetul autentic (Duchenne) puteti citi aici.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri