7 Ianuarie 2011 publicat în Lifestyle 13 share-uri

Cum sa infrangi obiceiurile nesanatoase care te impiedica sa slabesti sau ai un tonus de invidiat? Iata sase pasi ce te pot ajuta daca decizi sa faci aceste mici schimbari.

Majoritatea dintre noi suntem creaturi ale obiceiurilor, ale rutinei. Ne facem cumparaturile de la aceleasi magazine, avem acelasi patern alimentar, gatim aceleasi feluri de mancare de nenumarate ori si nu ne place sa iesim din rutina zilnica. Dar daca ai intr-adevar intentii serioase de a modifica ceva in alimentatia ta si in felul in care mananci ar trebui sa iei o pauza, sa iti scuturi mainile si sa tragi adanc aer in piept.

Schimba obiceiurile alimentare gresite si priveste altfel dieta si modul tau de viata. Insa, problema este ca, odata intrate in rutina, obiceiurile sunt foarte greu de schimbat. Chiar si atunci cand vrei sa schimbi, vechile tabieturi mor greu.

“Multi oameni sunt sceptici la schimbarea dietei deoarece asa au fost obisnuiti, sa consume aceleasi alimente si bauturi si le este frica de necunoscut si de nou. Cu timpul, obiceiurile se transforma in automatisme iar acestea sunt mai puternice decat noile obiceiuri pe care vrei as le incluzi in viata ta” (John Foreyt, PhD, director of the BCMBMRC).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul

Tot Foreyt ne spune ca schimbarea trebuie sa se produca in trei pasi:

  • Constientizarea tabieturilor alimentare gresite;
  • Constietizarea motivelor pentru care ele exista;
  • Sa iti dai seama cum vei schimba incet si sigur greselile din alimentatie si sport in obiceiuri sanatoase.

Keri Gans (MS, RD, American Diet Association) ne mai spune ca sansele de a schimba ceva cresc daca faci cate un pas odata.

  • Incearca sa incluzi noile obiceiuri alimentare pe rand, treptat, in timp si nici nu iti vei da seama cand au devenit deja o rutina.
  • Sa nu mai mananci pe fuga, sa renunti la grasimile in cantitati mari, sa nu mai sari peste masa de dimineata, sa nu mai mananci mai mult decat trebuie seara si exemplele pot continua, poate sa te intimideze la inceput, insa atunci cand vei vedea cat de bine vei incepe sa te simti, deja va fi prea tarziu sa mai renunti la dieta sanatoasa. In timp, preferintele alimentare ti se vor schimba si pofta pentru mancarurile rele pentru tine vor disparea.

6 pasi simpli pentru a schimba obiceiurile alimentare gresite:

Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

Iata sase pasi simpli pentru a scapa de obiceiurile alimentare gresite si sa iti formezi unele mai sanatoase.
1. Pasi mici: Schimbarile lente in alimentatie si in stilul de viata, iti pot imbunatati semnificativ sanatatea si energia.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri