Paradoxal sau nu, dar... femeile supraponderale spun ca sunt "normale" in timp ce slabele considera ca trebuie in mod imperativ sa mai "dea jos".

Una din patru femei supraponderale considera ca nu are nicio problema de greutate, in timp ce un procent destul de mare de femei (16%), care chiar au o greutate normala se considera prea grase, arata un studiu recent efectuat in Statele Unite ale Americii.

Astfel, aproape 30% dintre femeile supraponderale intrevievate au spus ca au dimensiuni normale, in timp ce 70% dintre obeze se considera doar supraponderale. Problema in Statele Unite ale Americii (dar si in alte parti ale lumii) este ca oamenii devin din ce in ce mai grasi, iar ceea ce inainte era anormal devine acum normal, subliniaza autoarea studiuluui Mahbubur Rahman, citata de catre www.businessweek.com. Potrivit sudiului, femeile supraponderale au tendinta de a se vedea mai slabe decat sunt cu adevarat, in timp ce femeile care chiar au o greutate normala considera ca trebuie sa slabeasca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY

Expertii britanici, la randul lor, apreciaza ca este inevitabil ca populatia sa devina tot mai grasa, din moment ce oamenii 'mai mari' sunt considerati normali. Ei atrag atentia asupra problemelor de sanatate produse de excesul de greutate, cum ar fi diabetul de tip 2 si bolile de inima, care pot fi negate la randul lor.

In aceeasi nota, un alt studiu arata ca desi sunt cele mai slabe, frantuzoaicele sunt si cele mai preocupate pentru greutatea lor. Spre deosebire de americance si britanice, frantuzoaicele isi impun standarde foarte dure in privinta greutatii lor, arata Institutul National pentru Studii Demografice din Franta. Aceasta tara europeana are cel mai mare procent cu femei foarte slabe (sub limita stabilita prin calculul BMI), dar doar o jumatate din acest procent se considera “prea slabe”, celelate considera ca sunt perfect normale si sanataoase. Si aceasta pentru ca, pentru frantuzoaice, greutatea ideala este cu mult mai mica decat pentru celelalte femei din Europa si SUA. "Asa incat, daca o frantuzoaica care se simte grasa va calatori in Statele Unite, cu siguranta ca acolo nu va mai avea acelasi sentiment", spune amuzat Dr Thibaut de Saint Pol, reaizatorul acestui studio, pentru www.dailymail.co.uk.

Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil

Cercetarile sociologice sunt efectuate in baza calculului Body Mass Index (Indicele de masa corporala). Un IMC cu valoarea sub 18,5 este considerat ca indicand subponderabilitatea, in timp ce supraponderanilitatea se afla peste nivelul de 25 IMC. Atunci cand vorbim despre obezitate ne aflam peste un indice de 30 IMC. (Puteti sa va stabiliti IMC-ul cu ajutorul acestui calculator). Indicele de masa corporala ideal este considerat a fi la valori cuprinse intre 18.5 si 25.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri