Într-o lume în care rețetele moderne domină mesele zilnice, ciorba de varză dulce cu aripioare ne aduce aminte de simplitatea și savoarea preparatelor tradiționale. Această rețetă, transmisă din generație în generație, combină ingrediente accesibile pentru a crea un gust autentic românesc.
Ingrediente necesare
- 1 kg aripioare de pui
- 250 g varză proaspătă
- 200 g ceapă tăiată cubulețe
- 200 g morcovi
- Păstârnac, pătrunjel, țelină și mărar după gust
- 1 ardei gras tăiat cubulețe
- 400 g roșii în suc propriu sau 1 lingură generoasă de bulion
- Zeama de la o lămâie sau borș, pentru a acri ciorba
- Sare după gust
- Opțional: ardei iute pentru un plus de savoare
Mod de preparare
- Pârlim bine aripioarele de pui și le punem la fiert în apă cu puțină sare. Pe parcursul fierberii, îndepărtăm spuma formată.
- Când carnea este aproape fiartă, adăugăm legumele tăiate cubulețe: ceapa, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, țelina și ardeiul gras.
- Lăsăm totul să fiarbă până când legumele sunt aproape gata.
- Adăugăm roșiile în suc propriu sau bulionul și zeama de lămâie sau borșul, pentru a acri ciorba după preferință.
- Lăsăm ciorba să mai fiarbă 5-10 minute, apoi oprim focul și presărăm mărar tocat deasupra.
Această ciorbă este ideală pentru prânzurile în familie, aducând un plus de căldură și tradiție în fiecare farfurie.
Sursă foto - Tatiana Volgutova / Shutterstock
Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...
Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună