Sufletele sensibile, sufletele empatice sau cele care au răni emoționale profunde pot simți evenimentele din jurul lor cu mai multă intensitate. Există oameni care au fost atât de răniți, încât simți din interacțiunea cu ei cât de teamă le este să nu le mai fie zdrobită inima, încă o dată.
Există suflete pure, sufletele care nu ar răni voit pe nimeni și care suferă pentru fiecare situație nedreaptă. Acestea se pot simți adesea copleșiți, iar dacă și tu te numeri printre ei, iată ce poți face:
-Conștientizarea momentului prezent. Trecutul și viitorul nu există, tot ceea ce contează este momentul prezent. Prin tehnici de mindfulness, putem sa ne conectăm fizic, psihic și emoțional la clipa de față. Astfel, îngrijorările, anxietatea, regrele nu își au rostul, pentru că ele nu sunt emoții care să descrie felul în care privim clipa de "aici și acum".
- Numeri binecuvântările
În orice situație te-ai afla, întotdeauna există acea luminiță de la capătul tunelului. În loc să îți faci griji cu privire la ceea ce nu merge în viața ta, ai posibilitatea să îți antrenezi mintea să vadă doar ceea ce este frumos și benefic în jurul tău.
- Mișcarea te ajută să nu ții în tine resentimentele. Energia circulă, iar daca nu poți depăși anumite sentimente negative, ele se pot "depozita" într-o anumită parte a corpului tău și așa vor apărea somatizările. Fă mișcare, yoga, pilates, aleargă sau dansează - orice sport este benefic, iar mintea ți se va limpezi.
- Dormi suficient
8 ore pe noapte de somn sunt un must. Culcă-te înainte de ora 12 și asigură-te că îți eliberezi mintea de orice grijă înainte de a pune capul pe pernă
- Roagă-te!
Fie că te încrezi în Dumnezeu, sau în oricare alta entitate superioară, rugăciunea face minuni! Pe youtube vei găsi multe rugăciuni să le asculți în orice moment al zilei. Trebuie doar să fii deschis!
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.