23 Martie 2021 publicat în Lifestyle 27 share-uri

Cum poţi combate oboseala de după-amiază şi să rămâi concentrată şi activă pe tot parcursul zilei? Iată câteva sfaturi care îţi vor fi de ajutor.

Poate ți s-a întâmplat și ție să îți începi ziua debordând de energie, pregătită să înfrunţi toate provocările care îți vor ieşi în cale, şi totuşi, undeva în jur de ora 15.00, să simţi că nu mai eşti în stare de nimic. Nu eşti singura. De altfel, medicii au observat că în jurul orelor 15-16, majoritatea persoanelor resimt o scădere semnificativă a nivelului de energie. Acest lucru nu este legat doar de digestia mesei de prânz, ci de stilul tău de viaţă în general. Cum poţi combate oboseala de după-amiază şi să rămâi concentrată şi activă pe tot parcursul zilei? Iată câteva sfaturi care îţi vor fi de ajutor.

Un mic dejun pe cinste

Consumul de alimente cu un indice glicemic scăzut (ale căror zaharuri sunt absorbite încet) te poate ajuta să eviți acel decalaj energetic care apare de obicei după ce consumi zaharuri sau amidonuri rafinate. Alimentele cu un indice glicemic scăzut includ cerealele integrale, legumele bogate în fibre, nucile și uleiurile sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline. Un bol de fulgi de hrisca cu lapte de migdale sau un ou fiert cu o felie de pâine integrală şi salată de legume pot constitui idei excelente pentru micul dejun. Dacă preferi să mănânci ceva dulce la micul dejun, alege o variantă sănătoasă, cum ar fi o delicioasă budincă cu seminte de chia nuci şi puţină miere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei

Ţine stresul sub control

Probabil sună mai uşor de zis decât de făcut, dar cu puţină disciplină poţi reuşi şi tu. Emoțiile induse de stres consumă cantități uriașe de energie. Când te simţi copleşită de astfel de stări, vorbeşte cu un prieten sau o rudă, deoarece te va ajuta să te descarci şi, în consecinţă, asta va duce la o scădere a nivelului de cortizol (hormonul stresului) din organism. Terapiile de relaxare – precum meditația, yoga și exerciţiile de respiraţie – sunt, de asemenea, instrumente eficiente în combaterea şi reducerea stresului.

Fă mişcare

Contrar aşteptărilor, sportul te poate energiza dacă faci exerciții de intensitate moderată. Jumătate de oră de yoga, pilates sau dans matinal te va ajuta să fii mai energică întreaga zi. De asemenea, exercițiile fizice pot duce la creşterea nivelului de dopamină (hormonul fericirii) în creier, ceea ce te va ajuta să te simţi bine dispusă. Dacă nu îţi place în mod special să faci sport, optează pentru o plimbare şi, atunci când faci asta, mergi într-un ritm ceva mai rapid decât o faci de obicei, pentru a-ţi ridica ritmul cardiac. În felul acesta creierul va fi mai bine oxigenat şi tu te vei simţi mai vioaie.

Nu meriți oameni nepregătiți să te iubească! Alege-te întotdeauna pe tine! Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia! Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Problema cafeinei

O cafea, un ceai negru sau unul verde sunt băuturi care te pot ajuta să te simţi mai energică şi să te concentrezi mai bine la ce ai de făcut. Totuşi, dacă le bei după-amiaza, atunci când te simţi devitalizată, este posibil să-ţi afecteze somnul. Aşadar, evită consumul de băuturi energizante după ora 14.00. Dacă vrei puţină extra energie după-amiaza, optează pentru un suc natural de legume şi fructe care să conţină spanac, lămâie, câteva felii de măr, morcov şi ghimbir. Te va energiza mai mult decât crezi, fără să îţi afecteze odihna de seară.

Bea apă

Care este singurul nutrient care s-a dovedit că îmbunătățește toate performanțele, cu excepția celor mai exigente activități de rezistență fizică? Ai ghicit! Este apa. Dacă organismul tău nu este hidratat corespunzător, unul dintre primele semne pe care le vei observa este tocmai senzația de oboseală.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Muzica

Ai observat că la competiţiile profesioniste, atleţii nu ascultă niciodată muzică atunci când aleargă, nici măcar la proba de maraton, care durează, în cel mai bun caz, aproximativ două ore şi jumătate? Asta se întâmplă deoarece muzica este considerată o formă de „dopaj”. Aşadar, muzica are capacitatea de a te energiza atunci când te simţi obosită. Când ţi-ai pierdut concentrarea şi te simţi nemotivată sau apatică, ia-ţi câteva minute pentru a asculta melodiile tale preferate. Atenţie! E vorba doar de cele ritmate, care te binedispun.

În pofida numeroaselor provocări care apar zi de zi, un stil de viaţă sănătos şi echilibrat te poate ajuta să te simţi dinamică, productivă şi energică în fiecare zi, întreaga zi.

Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul

Sursă foto fr si main: Fotografie creată de Andre Furtado, de la Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri